KBV BUDO-CAZIN na 14. medjunarodnom turniru ”Ljubljana Open ”

Članovi KBV BUDO-CAZIN su 17.11.2018 godine nastupili na 14. medjunarodnom turniru ”Ljubljana Open” u Sloveniji gdje je ucestvovalo 12.Država, 108 klubova i 860 takmičara.

KBV BUDO-CAZIN predstavljalo je 13 takmičara i gdje su napravili i više nego dobar rezultat. Zauzeli su 15.mjesto u ukupnom poretku sa osvojene 2 zlatne medalje, 2 srebrene i 3 bronzane medalje.

Kad se uzme u obzir jačina i kvalitet turnira, ovo je odličan rezultat, jer ove godine su nastupili u manjem sastavu nego prosle godine, te se plasirali u sami vrh i zauzeli 3. mjesto u veoma jakoj konkurenciji. Bez obzira na to, takmičariKBV BUDO-CAZIN došli su do izražaja i odlično odradili svoj posao, te pokazali da mogu napraviti rezultat i na ovako jakom turniru.

Istog dana se odrzavalo i Državno prvenstvo u Banja Luci za Kadete -Juniore i U21 gdje su takođe nastupili  dva takmicaraKBV BUDO-CAZIN. Tu nažalost nisu uspjeli uzeti državnu medalju.

Osvajaci medalja na 14. Ljubljana open su:
– Vilic Elvedin 1.mjesto borbe 12.god +45
– Borbe seniorke A.Alili open kategorija
– Muranovic Ilhan 2.mjesto borbe 13 god.-40
– Harbas Refko 2.mjesto borbe 13 god.-50
– Vilic Elvedin 3.mjesto djecaci 11 godina -45
– Vilic Sara borbe 7-9 god +30 kg
– Muranovic Ilhan kate djecaci 13 godina.

Cestitamo takmičarima KBV BUDO-CAZIN na uspjehu. Uprava kluba se zahvaljuje roditeljima koji su ih pratili i bili podrška, jer bez njih nebi uspjeli praviti ovako dobre rezultate

.

Komentariši

%d bloggers like this: