Advokat Zlatko Pozderac: Nisam siguran da li je Azur završio sa davanjem konačne izjave. Mislimo da će se istraga uspješno okončati

Nakon što mu je pružena najbolja pomoć u Kliničkom centru u Sarajevu, Azur je otpušten na kućno liječenje, gdje su ga posjetili istražitelji i fizioterapeuti

Istraga o pokušaju ubistva mladog košarkaša Igmana Azura Terzića iz Cazina, koji je u noći 2. novembra slomljene kičme izbačen i ostavljen iza diskoteke Advantage u City centru, nastavlja se i ovih dana nakon što su istražitelji saslušali žrtvu.

SAVJETI DOKTORA

Azur Terzić je izišao iz Kliničkog centra u Sarajevu i trenutno je na kućnom liječenju, potvrdio nam je porodični advokat Zlatko Pozderac.

– Nisam potpuno siguran da li je Azur i zvanično završio sa davanjem konačne izjave, ali znam da su istražitelji išli kod njega nekoliko puta, te da je doktor savjetovao da ga ne izlažu prevelikom stresu. Otac je sada sa njim, momak je izašao iz bolnice, nalazi se u kući kod sestre Une u Sarajevu. Sinoć sam razgovarao sa ocem, kaže da se Azur bolje osjeća, dobro izgleda. Kako će to ići dalje, hoće li se pomoći djetetu da prohoda, vidjećemo. Njemu su svakodnevno dolazili i fizioterapeuti, radeći sa njim po dva-tri sata, kazao nam je Pozderac.

Azur će biti u Sarajevu izvjesno vrijeme, saopćila je njegova sestra Una, jer trenutno su kod nje okupljeni članovi porodice koji su Azuru bili najveća podrška u svim ovim nedaćama, a koji su se trudili i borili skupa s njim.

– Naravno, kada dođe vrijeme, bit će u mogućnosti da mu se dođe u posjetu, jer su mnogi izrazili želju, ali u narednom periodu sve je isključivo u najužem krugu porodice. Sigurna sam da će Azur naći način da svima zahvali, hrabro je sve shvatio i hrabro se bori da ide naprijed. U konačnici, ta hrabrost, upornost i želja za dalje je krajnji cilj da sve ima pozitivan ishod, poručila je sestra Una na grupi “Svi smo mi Azur”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *