Antunović: Ne znam šta je u cjepivu, ali ne znam ni šta je u bureku i ćevapima, pa ih jedem

0 Komentar
Bivša ministrica odbrane Hrvatske obrazložila zašto je odlučila da primi vakcinu

Među političarima u Hrvatskoj koji su odlučili da se vakcinišu, ali i da javno pojasne tu svoju odluku je bivša ministrica odbrane Željka Antunović. Na vrlo plastičan način je objasnila šta misli o stavu kojeg promovišu antivakseri, tvrdeći kako se ne zna od čega se sastoje vakcine protiv koronavirusa. Također taksativno je pobrojala sve razloge zbog kojih je odlučila da primi vakcinu

Njenu objavu prenosimo u cijelosti.

– Cijepila sam se protiv Covida. I ne, nemam pojma što je u cjepivu, niti u svim onima koja sam dobila kao dijete, kao što nemam pojma ni što sve zapravo ima u lijekovima poput Neofena ili Andola koje uzmem kad zaboli glava ili udari fibra, niti što je u drugim tretmanima – anesteziji prilikom operacije ili najobičnijeg popravka zuba, antibiotiku protiv upale, niti u cjepivu protiv tetanusa, gripe, protiv ospica ili u cjepivima za djecu. Vjerujem svom doktoru kad kaže da je potrebno.

ŽIVOT JE KRATAK

Također ne znam točno ni pouzdano što je sve u kroasanu, bureku ili ćevapima. Nemam pojma ni što je sve u drugoj hrani koju pojedem, piću kojeg popijem…

Ne znam niti svaki sastojak mog sapuna ili šampona ili dezodoransa. Ne znam dugoročni učinak korištenja mobitela niti je li kafić u kojem sam upravo popila duži espresso zaista koristio čiste šalice i je li osoblje opralo ruke.

Uglavnom…

Puno je stvari koje ne znam i nikada neću znati.

Znam samo jedno – život je kratak, jako kratak, a ja i dalje želim raditi nešto drugo osim da sam doma. I dalje želim izlaziti, družiti se i putovati i grliti ljude bez straha i pronaći onaj osjećaj života “otprije”.

Kao dijete i kao odrasla osoba cijepila sam se protiv zaušnjaka, ospica, rubeole, dječje paralize, vodenih kozica i još dosta drugih bolesti; moji roditelji i ja vjerovali smo znanosti i nikada nismo morali patiti niti prenijeti bilo koju od navedenih bolesti.

Cijepila sam se, ne zato jer vlada kaže da treba, nego:

* Da se ne razbolim i ne umrem od Covida-19.

* Da ne zarazim svoje najbliže i najdraže ali i one malo manje bliske i drage, pa čak i one potpuno nepoznate

* Da ne zauzimam bolnički krevet ako se razbolim.

* Da zagrlim svoje najdraže

ANTIVAKSERI NE ODUSTAJU

* Da ne moram raditi PCR ili antigenske testove da bih otišla u kino, na koncert, u kafić ili restoran, na putovanje i još mnogo toga što slijedi…

* Da živim svoj život.

* Da mi se dijete vrati u školu i bavi se sportom…

* Da Covid-19 postane stara, loša uspomena.

* Da nas zaštitim. Svih nas!

Ako se slažete, kopirajte ovo i stavite na svoj profil. A ako se ne slažete, onda barem razmislite o ovome što ste upravo pročitali…, napisala je Antunović.

Međutim, antivakseri su, uprkos svim argumentima iznesenim u ovom postu, pronašli način da prkose i brane, kako oni tvrde, pravo da ne budu vakcinisani. Ovo su samo neki od komentara u burnoj raspravi koja se razvila nakon navedenog posta Željke Antunović.

Uprkos svim argumentima, antivakseri ne odustaju od svojih stavova/Printscreen/

Uprkos svim argumentima, antivakseri ne odustaju od svojih stavova/Printscreen/

Uprkos svim argumentima, antivakseri ne odustaju od svojih stavova/Printscreen/

 

Pogledajte i ove članke

Ostavi komentar

Portal grada Cazina