BiH

Avdo Muslimović pred sudom zbog kršenja mjera izolacije: Otišao sam samo na mezarje

Muslimović se tereti da je u vrijeme kada mu je određena izolacija zbog zaraze koronavirusom, zatečen izvan svoje kuće, čime je prema optužnici Kantonalog tužilaštva počinio krivično djelo.

Muslimović negira navode optužnice i tvrdi da mjere nije prekršio.

– Zbog teškog zdravstvenog stanja uzrokovanog zarazom koronavirusom, krajem jula ove godine prebačen sam u izolatorij Podhrastovi u Sarajevu. Tačno 6. augusta vratio sam se kući kao oporavljeni pacijent. Dan poslije otišao sam na mezarje koje je udaljeno 200 metara od moje kuće, da proučim Fatihu roditeljima i svom sinu. Dakle, 7. augusta bio sam negativan. Nikoga nisam sreo, ugrozio, osim možda ti mrtvi da su bili ugroženi, a nisu, kaže Muslimović.

Navodi da posjeduje validnu medicinsku dokumentaciju iz koje je, dodaje, jasno vidljivo da je dan prije odlaska na mezarje bio negativan na COVID-19.

– Ipak, optužnica je potvrđena i proces pokrenut, a meni je nanesena ogromna šteta. Živim od poljoprivrede, a zbog ovog događaja meni niko nije došao pred vrata da nešto kupi. Trenutno se nalazim na rubu bankrota, kazao je on.

Naredni pretres zakazan je za 25. decembar kada će se u ovom predmetu pojaviti novi svjedoci. Iz Kantonalnog tužilaštva ne žele komentirati ovaj slučaj jer je, kako kažu, postupak u toku.

oslobodjenje

Tagovi

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close