BiH

Avion s bh. građanima iz Italije sletio na sarajevski aerodrom

Avion kompanije FlyBosnia večeras je uspješno sletio na Međunarodni aerodrom Sarajevo, vrativši tako bh. državljane kući iz Italije.

Državljani BiH uspješno su vraćeni u našu državu nakon što su tokom pandemije koronavirusa “zaglavili” u Italiji, a odluku za vraćanje donijelo je Vijeće ministara.

Letjeli su direktno iz Rima za Sarajevo, a avionsko osoblje bilo je obučeno u zaštitna odijela i bili su obavezni da nose maske i rukavice. Aavion je prema proceduri kompletno dezinficiran.

Podsjetimo, 30. marta u 6:00 se zatvaraju svi aerodromi u BiH za promet putnika. To je odluka Vijeća ministara BiH, a prema njoj će aerodromi biti otvoreni samo za transport robe i humanitarne pomoći.

Također je već od ranije zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu svim stranim državljanima, u okviru mjera borbe protiv koronavirusa. Izuzetak je napravljen samo u slučaju vrlo rijetkih kategorija, kao što su EUFOR, NATO, medicinski kadar ili osobe koje su povezane s humanitarnom pomoći ili druge osobe koje imaju posebnu dozvolu države BiH.

klix.ba

Tagovi

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close