Bakir Izetbegović prošetao centrom Banje Luke i klanjao džumu u Ferhadiji (VIDEO)

0 Komentar

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović boravi danas u Banjoj Luci gdje će biti održana sjednica predsjedništva te stranke. Tokom posjete Izetbegović je prošetao centrom grada, a zatim klanjao džuma-namaz u džamiji Ferhadija.

Izetbegović je s kolegama iz SDA prošetao banjalučkim Trgom Krajine i Gospodskom ulicom gdje mu se pridružio i potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović.

Interesantno, Banjalučani su sami prilazili predsjedniku SDA da se pozdrave i kratko popričaju, a potom su on i Mijatović popili kafu u jednom banjalučkom lokalu. Nezvanično saznajemo da je lider SDA ostavio pozamašan bakšiš konobaru, a da je kafe domaćinski platio Mijatović koji je jednom prilikom pozvao Izetbegovića da dođe u Banju Luku jer se, kako je kazao, BiH ne brani samo iz Sarajeva.

Mijatović i Izetbegović su razmijenili mišljenje o Pokretu za državu koji okuplja sve probosanske stranke u RS-u.Izetbegović će prisustvovati redovnoj sjednici Predsjedništva SDA koja će biti održana u prostorijama hotela “Bosna”. On je jutros po dolasku u Banju Luku kazao kako se nada ljepšem i toplijem vremenu, baš kao što očekuje da u tom pravcu ide i trenutna politička situacija u državi.

Na konstataciju kako je interesantno da je Milorad Dodik (SNSD) danas u Sarajevu, a Bakir Izetbegović (SDA) u Banjoj Luci, poručio je: “Pa da, sve je to Bosna i Hercegovina”. Ipak, od njihovog sastanka čini se da neće biti za sada ništa.

Tema razgovora na sjednici Predsjedništva SDA bit će aktuelna politička situacija u državi vezana za blokadu rada institucija BiH koja dolazi iz RS-a zbog nametanaj Inzkovog zakona o zabrani negiranja genocida.

Jedna od tema će svakako biti i Ukaz koji je donijela predsjednica RS-a Željka Cvijanović, kojim se proglašava da Inzkov zakon neće važiti u Republici Srpskoj.

klix

 

Pogledajte i ove članke

Ostavi komentar

Portal grada Cazina