‘BiH je oslobođena hrvatskim oružjem i hrvatskim životima. Tamo će se poštovati i naša volja.’

Zoran Milanović u Kastvu je komentirao izbore u BiH i zaključio da “Hrvatska kao cjelina ne radi dovoljno”, piše N1.

“Mi smo trebali odavno iskoristiti instrumente koji nam kao članici NATO-a i Europske unije stoje na raspolaganju i vidjeti kako to druge članice rade”, rekao je Milanović.

Komentirao je i navode da bi visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt mogao tražiti izmjene izbornog zakona.

“Ne možemo biti izloženi slučaju i nečijoj dobroj volji. Hrvatska to mora sama napraviti, a ne da ovisimo o milosti nekog činovnika, kojeg je netko doveo i koji će navodno sutra nešto napraviti i o tome ovisi sudbina Hrvata u BiH u sljedeće četiri godine. To je neizdrživa situacija”, rekao je Milanović.

“Tamo će se poštovati i naša volja”

“Hrvatskoj se ne dopušta da uđe u operaciju Althea. Za mene je to neodrživo i vidim da je hrvatska diplomacija, dakle Zrinjevac, prestao biti permanentna putnička agencija i počeo raditi nešto po tom pitanju. S nama razgovaraju kao s malom djecom. Mi smo država i tamo će se poštovati i naša volja jer smo potpisnica Daytona. BiH je oslobođena i hrvatskim oružjem i hrvatskim životima. Nikakav NATO ju nije oslobodio. Hrvatska politika i vanjska politika koja to ne uvažava i koja time ne upravlja je slaba i jadna”, rekao je Milanović.

“Nakon 20 godina pokušaja, pogreške, dobrih odnosa osobno i prijateljstva s političarima u BiH, poput Komšića, ja sam shvatio da su to prevaranti kojima se ne može vjerovati i da su tu jedino da se okoriste zbog toga što Hrvata ima malo i ako njihova prava ne budu štićena institucionalno, nema im spasa”, rekao je Milanović.

“Što god da bude, opet neće biti dobro za Hrvate jer će biti čista sreća. Ako ne bude dobro, bit će još gore”, rekao je o ishodu izbora u BiH za Hrvate. Pozvao je Hrvate u BiH da izađu na izbore i glasaju za svoje predstavnike.

index.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *