BIHAMK – Obustave saobraćaja na MP Bihać – Bosanski Petrovac

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) zbog neophodnih radova od 10.00 do 11.00 sati, zatim od 13.00 do 14.00 sati i od 16.00 do 17.00 sati dolazi do obustava saobraćaja. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

U toku su deminerski radovi na magistralnim putevima  Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“)  i Bosanski Brod-Odžak (na lokalitetima Poloj i Liješće). Radnim danima u vremenu od 08.00 do 16.00 sati na snazi su polusatne obustave saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila.

Zbog minerskih radova danas od 11.30 do 14.30 sati doći će do obustave saobraćaja na regionalnom putu Šipovo-Novo Selo (u mjestu Strojice).

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajaju se i putevi: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Bihać-Bosanski Petrovac (dionica Ripač-Dubovsko) i  Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prijelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučuje se putovanje u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana savjetuje se češće pauze. Prije polaska na putovanje savjetuje se i provjeru potrebne dokumentacije za osobe i vozilo, te provjeru stanja na putevima i graničnim prijelazima, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.