Burna 24 sata u Cazinu: Fizički obračun, nasilje u porodici, više povrijeđenih lica

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 16°C, dok je vodostaj Mutnice 80,00 cm.

Policijska stanica Cazin je imala sedam intervencija u protekla 24 sata: dva krivična djela, četiri remećenja javnog reda i mira i jedna saobraćajna nezgoda. U Gornjoj Koprivni je došlo do fizičkog obračuna prilikom kojeg je jedno lice lakše, a drugo teže povrijeđeno. U naselju Rujnica zabilježen je novi slučaj nasilja u porodici, jedno lice lakše povrijeđeno. Javni red i mir je remećen u Ulici Hamdije Omanovića konzumiranjem alkohola na otvorenom i javnom mjestu, kao i u Pećigradu, gdje je došlo do vike, galame, drskog ponašanja. Drsko ponašanje i psovanje evidentirano je i u Glogovcu, a u Kličićima je došlo do uznemiravanja građana puštanjem glasne muzike. Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na lokalnom putu u Podgredini je došlo do sudara 2 m/v, prilikom kojeg niko nije povrijeđen, a na vozilima je pričinjena materijalna šteta.

Vatrogasna jedinica Cazin je imala jednu intervenciju – uklanjanje zmije otrovnice (poskoka) iz porodičnog dvorišta na Skokovima.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 60 pacijenata, dok je sanitet korišten četiri puta.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

Dana 27.05.2022. godine

– 08:00-16:00 sati trafopodručja: Podgredina, Vilenjača, Hadžići, Donja Barska, Kovačevići, Nuhanovići.

Dana 28.05.2022. godine

– 08:00-16:00 sati trafopodručja: Podgredina, Vilenjača;
– 13:00-17:00 sati trafopodručja: 517. oslobodilačke brigade, Ul. cazinskih brigada, Indire Pjanić, Muslimanskih brigada.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, na magistralnom putu Buna-Počitelj u mjestu Ševaš Njive, svakog dana, osim nedjelje i praznika, na snazi su dnevne obustave saobraćaja i to u tri termina: od 09 do 12:15 sati, od 13:15 do 15:00 sati i od 17:00 do 19:00 sati. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na alternativne pravce (Tasovčići-Tromeđa-Mostar, Tasovčići-Masline-Buna i Tasovčići- Domanovići-Buna).

Zbog izvođenja neophodnih radova na autoputu A-1 za saobraćaj su zatvorene preticajne trake od naplatnog mjesta Sarajevo sjever do petlje Sarajevo sjever i obratno (u dužini od 400m). Preticajne trake zatvorene su i u zoni petlje Podlugovi u oba smjera.

Na magistralnom putu Banja Luka-Prijedor (dionica Ivanjska-Lamovita), zbog radova na asfaltiranju saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Bistrice.

Zbog održavanja Svjetskog prvenstva u raftingu, do 29.05.2022.godine dolazi do obustave saobraćaja u kanjonu “Tijesno”, na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka. Danas je obustava na snazi od 08 do 19 sati, sutra (28.05.) od 08 do 18 sati i 29.05. u vremenu od 11 sati do ponoći. Za vrijeme obustave saobraćaj će se preusmjeriti preko Čađavice.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.