BiH

Dragan Bursać: Jamda je Federacija u izolaciji uzgajala korona-teroriste, pa ih pustila preko nepostojeće entitetske linije?!

Nakon što je Nenad Stevandić, šef Tima za praćenje mjera i preporuka Štaba Republike Srpske za vanredne situacije, za povećanje broja zaraženih koronavirusom u Republici Srpskoj optužio Federaciju BiH, na svom Facebook profilu se oglasio novinar Dragan Bursać.

Negov post prenosimo u cijelosti:

– Nenad Crveni Kombi Stevandić, u svom ludilu optužuje FBiH zbog povećanja broja oboljelih u RS, pa kaže:
“Najveće pogoršanje epidemiološke situacije, povećanje broja, je nastalo sedam dana nakon što je 24. aprila u FBiH ukinut policijski čas i karantini”

Dakle, osim zločinačkog uma, ovaj “čovjek” je glup kao najcrnja noć.

A evo i zašto:

1. Ne bi li se po toj sumanutoj logici broj novozaraženih prvo povećao u samoj Federaciji, a ne suprotno?! Jamda je Federacija u izolaciji uzgajala korona-teroriste, pa ih pustila preko nepostojeće entitetske linije?!

2. Zar period inkubacije ne traje 14, a ne 7 dana kako reče nadridoktor?!

3. Nije li prije 14 dana bio Vaskrs sa masovnim zajedničkim lizanjem kašike?

No, ništa ovo nije čudno ni strano umu koji je etnički očistio Banjaluku.

Za kraj, moram reći da je svako likovanje nad brojem oboljelih u pojedinim dijelovima BiH ili predstavljanje umrlih kao da je riječ o poenima na dvoranskom semaforu, a ne ljudima ne samo umobolno, nego bi trebalo biti i zakonski sankcionisano! – napisao je Bursać.

Tagovi

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close