Cazin: Burna 24 sata iza nas, najavljeni prekidi u isporuci struje i vode

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 16°C, dok je vodostaj Mutnice 78,00 cm.

Policijska stanica Cazin je imala četiri intervencije u protekla 24 sata: jedno krivično djelo, dva remećenja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu. Kada je riječ o krivičnom djelu, radilo se o nedozvoljenom držanju oružja, koje je evidentirano u Ulici generala Hamdije Omanovića. Javni red i mir je remećen u Tršcu vikom, galamom, psovkom, te u Ulici generala Izeta Nanića stvaranjem buke naglim pokretanjem motora od strane jednog lica. Jedno lice lakše je povrijeđeno u saonraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 23:20 sati u Kličićima. U nesreći su učestvovala 2 m/v, a uzrok je neprilagođena brzina.

Vatrogasna jedinica Cazin je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 71 pacijenata, dok je sanitet korišten tri puta.

Zbog nastavka radova na izmještanju glavnog cjevovoda na potezu Ćoralići – Begove Kafane, doći će do prekida vodosnadbijevanja za područja: MZ Krivaja, MZ Liskovac, dio Kapića i dio Ćoralića. Prekid u isporuci vode je planiran za utorak, 24.05., srijeda, 25.05., i četvrtak, 26.05. Ponovno uspostavljanje normalnog vodosnabdjevanja očekuje se u petak, 27.05.2022. godine. Ukoliko se ukaže potreba za dostavljanjem pitke vode cisternom, iz JKP “Vodovod” Cazin mole korisnike da se obrate predsjedniku MZ koji će kontaktirati preduzeće.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

Dana 23.05.2022. godine

– u periodu od 08:00 do 10:00 sati trafopodručje Osredak;
– u periodu 10:00-16:00 sati trafopodručja: Donja Lučka, Gornja Lučka;

Dana 24.05.2022. godine

– od 08:30 do 16:00 sati trafopodručja: Rošići, Kajtezi.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, kolovoz je mjestimično mokar ili vlažan, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Pažnju skrećemo i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 za saobraćaj je zatvorena preticajna traka od naplatnog mjesta Sarajevo sjever do petlje Sarajevo sjever u dužini 400m. Za vrijeme radova saobraća se voznom trakom.

Radovi se izvode i na vijaduktu Klopče na dionici Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok je vozna traka zatvorena za saobraćaj. Zbog redovnog servisa tunela večeras od 19 do 06 sati, ova dionica će biti zatvorena u smjeru Zenica sjever-Zenica jug.

Na magistralnom putu Banja Luka-Prijedor (dionica Ivanjska-Lamovita), zbog radova na asfaltiranju saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Bistrice.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.