Cazin: Dvije saobraćajne nesreće i dva požara u protekla 24 sata

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu Grada Cazin o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -2°C, dok je vodostaj Mutnice 87,00 cm.

Policijska stanica Cazin je imala dvije intervencije.

u 10:10 sati u ulici pilota Samira Beganovića Cazin sudar 2 m/v , materijalna šteta bez povrijeđenih
lica,
u 15:10 sati ulica Cazinskih brigada sudar 2 m/v,materijalna šteta bez povrijeđenih lica

Vatrogasna služba je imala dvije intervencije.

10:48 sati požar na dimnjaku mjesto Ćoralići, kraj intervencije 12:10 sati,

21:30 sati požar šume Džehveruša-Ćoralići kraj intervencije 22:05 sati.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 42 pacijenta, a sanitet je korišten dva puta.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać PJD Cazin obavještava kupce da dana 10.03.2022 . doći do prekida isporuke električne energije za trafopodručja Hušići, Vilići, Mutnik u periodu od 08:00- 16:00 sati

Na moguću poledicu upozoravamo u planinskim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Na ostalim putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu. Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Na graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.