Cazin

Cazin: Dvije saobraćajne nesreće u protekla 24 sata

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštituGrad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 17 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 79,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je dvije intervencije, i to kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju. Na lokalnom putu na Hairlahović brdu oko 13:40 sati došlo je do sudara između 2 m/v, prilikom kojeg niko nije povrijeđen. Isto tako, oko 23:05 sati na R402, mjesto Polje, došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala 2 m/v. Nije bilo povrijeđenih lica.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Povećan je broj šumskih požara i niskog raslinja te oprezno postupajte prilikom loženja vatre na otvorenom jer svako paljenje vatre na otvorenom veoma lahko može izmaći kontroli i stvoriti velike probleme pa dovesti i do ugrožavanja života i imovine.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 56 pacijenata dok je sanitet korišten tri puta.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je na snazi Naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, kao i u otvorenom javnom prostoru, ukoliko na otvorenom prostoru nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Vodosnabdjevanjeje uredno na području grada. Nema najavljenih planiranih radova.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima dana 29.06.2020. doći do prekida u isporuci električne energije prema slijedećem rasporedu: od 09:00 do 11:00 sati trafo-područja Džehveruša, Mahmutovići, Mahmutovića Bazen, Brezova kosa 1, GSM Tahirovići, Hadžići 3, Šišići, Muhadžeri, Hadžići Spahići, Hadžići, Hadžići Vodovod, Medik Skokovi, Skokovi 1, Žunići, Brezova Kosa 2, Brezova Kosa Vodovod, Brezova Kosa-Kličići.

Tagovi

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close