Cazin

Cazin: Dvije saobraćajne nezgode u protekla 24 sata, jedno lice povrijeđeno

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -4°C, dok je vodostaj Mutnice 0,90 m.

Policijska stanica Cazin je imala četiri intervencije u protekla 24 sata. U Ćehićima je javni red i mir remećen od strane jednog lica svađom, vikom, drskim i nepristojnim ponašanjem, dok je do Naredba o ograničenom kretanju u vremenskom periodu 21:00-05:00 sati prekršena jednom u Seferagićima. Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, u Gornjoj Lučkoj je došlo do slijetanja 1 m/v s kolovoza, prilikom čega je jedno lice lakše povrijeđeno, dok je na M42, naselje Ćoralići, došlo do sudara 2 m/v. Niko nije povrijeđen, a na vozilima je pričinjena materijalna šteta.

Vatrogasna jedinica je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 24 pacijenata dok je sanitet korišten dva puta.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je obavezno propisno nošenje zaštitnih maski (preko usta i nosa) u zatvorenom i otvorenom javnom prostoru, kao i ograničeno kretanje 21:00-05:00 sati”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, nema planiranih radova.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu: dana 08.04.2021. godine od 09:00 do 15:00 sati trafopodručje Karaula, od 09:00 do 09:45 i od 14:15 do 15:00 sati trafopodručja: Strane 2, Pajića potok, dana 09.04.2021. godine od 09:00 do 15:00 sati trafopodručje Kržalići 3, od 09:00 do 09:45 i od 14:15 do 15:00 sati trafopodručja: Donja Koprivna 1 i 2, Cazinka, Rakovići, Kržalići 1, 2, Vodovod Ljubijankići, dana 08. 09. i 10.04.2021. godine od 08:00 do 16:00 sati trafopodručje Ćehići 3.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog niskih temperatura u jutarnjim satima upozoravamo na poledicu na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama preko planinskih prevoja, na mostovima i prilazima tunelima. Magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Savu i Spreču. Skrećemo pažnju i na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.

Za danas su najavljeni radovi na autoputu A-1 u zoni petlje Visoko, zbog čega će se od 9 do 19 sati saobraćati dvosmjerno, jednom kolovoznom trakom. Vozače na ovoj dionici molimo za pojačan oprez.

Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla-Kalesija (Simin Han-Caparde) saobraćaj se od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

I dalje je zbog radova obustavljen saobraćaj u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button