Cazin: Pucao plinskim pištoljem u centru grada, svađa na parkingu, 1 m/v sletilo sa ceste

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od visokih 15 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice je 80,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata zabilježila je četiri intervencije.

Oko 23:00 sati u caffe bar-u “Dijamant” došlo je do nasilničkog ponašanja i oštećenja tuđe stvari.

Na Trgu prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića jedno lice pucalo je iz plinskog pištolja, dok je na parking prostoru ispred TC “Ljiljan” došlo do svađe između dva lica.

Na lokalnom putu Gornja Koprivna došlo je do slijetanja s ceste 1 m/v pri čemu je na vozilu pričinjena materijalna šteta, a povrijeđenih nije bilo.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 86 pacijenata, a sanitet je korišten dva puta.

Vodosnabdjevanje na području grada je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Podsjećamo korisnike parking prostora da je, prema Pravilniku o organizaciji rada javnih parkirališta na području grada Cazina, dana 01.10.2018. godine počeo zimski režim plaćanja parking prostora. Zimski režim naplate je 07:00-19:00 sati u svim zonama.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać – Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a upozoravaju na mokar kolovoz na pojedinim dionicama koji uslovljava sporiju vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Učestali su sitniji odroni zemlje ili kamenja u usjecima, kao i na planinskim prevojima, pa pozivaju na pojačan oprez. Vozače na svim dionicama upozoravaju na povremene jake udare vjetra. Pojačan promet vozila tokom dana očekuje se na lokalnim izletištima, kao i na graničnim prelazima.

Granični prelaz Velika Kladuša-Maljevac još uvijek je zatvoren od strane MUP-a RH, zbog čega je onemogućen promet preko prelaza.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Sanacioni radovi izvode se na autoputu A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, kao i na magistralnim putevima: M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj.

Komentariši

%d bloggers like this: