Cazin

Cazin u protekla 24 sata: Ovjera neistinitog sadržaja, pronevjera u službi…

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 4°C. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 103,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je četiti intervencije. Prilikom prosjačenja dva lica zatečena su na Trgu Zlatnih ljiljana. Zabilježena su i dva krivična djela, prvi u Semanićima gdje je zabilježena ovjera neistinitog sadržaja i drugi u Stijeni pronevjera u službi.

Vatrogasna jedinica imala je mirnu noć bez intervencija.

 

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 33 pacijenata dok je sanitet korišten jednom.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je obavezno propisno nošenje zaštitnih maski (preko usta i nosa) u zatvorenom i otvorenom javnom prostoru, kao i ograničeno kretanje 23:00-05:00 sati”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Vodosnabdjevanje i elektrosnadbjevanje je uredno na području grada, nema planiranih radova.

Tagovi

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close