Cazin: U saobraćajnoj nesreći povrijeđena dva lica, zabilježeno i nasilje u porodici

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 7 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice je 80,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata zabilježila je tri intervencije.

Krivično djelo „nasilje u porodici“ majke prema djetetu zabilježeno je u naselju Klisa oko 14:30 sati.

U Ulici generala Izeta Nanića jedno lice je vikom, galamom i drskim ponašanjem remetilo javni red i mir u objektu Lutrije BiH.

U saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu M42, koja se desila oko 19:00 sati, dva lica zadobila su lakše tjelesne povrede. U nesreći su učestvovala 4 m/v, a na vozilima je pričinjena materijalna šteta.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 55 pacijenata, a sanitet je korišten dva puta.

Vodosnabdjevanje na području grada je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Podsjećamo korisnike parking prostora da je, prema Pravilniku o organizaciji rada javnih parkirališta na području grada Cazina, dana 01.10.2018. godine počeo zimski režim plaćanja parking prostora. Zimski režim naplate je 07:00-19:00 sati u svim zonama.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, zbog planiranih radova Podružnice ED Bihać-PJD Cazin na elektro-energetskim objektima dana 25.10.2018. godine doći će do prekida u isporuci električne energije kupcima prema sljedećem rasporedu:

09:00-15:30 sati za kupce trafo-područja: Silići, Silići 2, Glogovac 1 i 2, Polje-Vodovod, Polje-Čataci, Polje 1 i 2, Brezik, Selimovići, Herdića Brdo.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a upozoravaju da je zbog okupljanja migranata i dalje obustavljen saobraćaj na GP Velika Kladuša-Maljevac. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Crnoj Gori od 09 do 13 i od 15 do 18 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša, a zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor. Danas (25.10.) u periodu od 13 do 17 sati zbog radova u Hrvatskoj, doći će do obustave saobraćaja u trajanju od 20 do 30 minuta na GP Ivanica-Gornji Brgat.

Zbog magle koja smanjuje vidljivost, savjetujemo pojačan oprez u kotlinama, uz riječne tokove, kao i u višim predjelima.

Zbog sanacionih radova sporije se saobraća na magistralnom put M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Komentariši

%d bloggers like this: