Cazin: Vrijeđanje putem društvenih mreža, intervenirala policija

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o pojavama i događanjima na području grada,u protekla 24 sata, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 6°C, dok je vodostaj Mutnice 82 cm.

Policijska stanica Cazin imala je jednu intervenciju:
Javni red i mir 1 intervencija:
-18:45 – naselje Jušići/Rajak, uznemiravanje, vrijeđanje putem društvenih mreža jednog lica prema drugom
licu

Izvještaj vatrogasne jedinice Cazin – nije bilo intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 49 pacijenata, a sanitet je korišten jedan put.

Vodosnabdijevanje
Nema najavljenih prekida u isporuci pitke vode.

Elektrosnabdjevanje
U periodu izrade izvještaja, Elektroditribucija nema najavljenih radova u vrijeme vikenda dana.

Komunalne usluge
Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

STANJE NA CESTAMA 20.05.2022. U 06:30 sati
Prema prikupljenim podacima, jutros na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća uz povoljne uslove za vožnju i umjerenu frekvenciju saobraćaja. Tokom dana, a posebno u poslijepodnevnim satima, očekujemo pojačanu frekvenciju vozila. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Napominjemo, sigurnosni pojasevi su najznačajnije sigurnosno sredstvo za zaštitu putnika u vozilu, kako na prednjem tako i na zadnjem sjedištu i zato vežite sigurnosni pojas za vrijeme vožnje, bez obzira koliko kratko vožnja trajala!
Zbog izvođenja neophodnih radova, od 09 sati za saobraćaj će biti zatvorena preticajna traka od Naplatnog mjesta Sarajevo sjever do petlje Sarajevo sjever (u dužini od 400m). Za vrijeme trajanja radova saobraćaj će se preusmjeriti u voznu traku.
Na magistralnom putu Banja Luka-Prijedor (dionica Ivanjska-Lamovita), zbog radova na asfaltiranju saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Bistrice.
Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.
Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Donji Vakuf-Travnik (Komar), Ripač-Dubovsko,.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.