Connect with us

Cazin

Cazinjanin Emir Dautović novi član Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH

U četvrtak, 09. juna, u hotelu Hils u Sarajevu održan je sastanak predstavnika kantonalnih rukometnih saveza na kojem su izabrani novi članovi Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda, predsjednik Skupštine i član Nadzornog odbora.

Za nove članove Upravnog odbora izabrani su Haris Galijašević iz Zavidovića, Nedim Musić iz Gračanice, Kenan Magoda iz Sarajeva i Emir Dautović iz Cazina.

Za predsjednika Skupštine izabran je Faris Habibović dok je za člana Nadzornog odbora izabran Eldar Sarajlić.

Naredni korak je potvrđivanje mandata na skupštini Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine koja će biti održana krajem juna mjeseca.

 

mojcazin.ba

Cazin

Servisne informacije: Dešavanja u Cazinu u protekla 24 sata

U proteklih 24 sata na području Grada Cazin dogodilo se nekoliko značajnih događaja, a evo sažetka informacija koje smo prikupili:

Policijski izvještaj:

 • Intervencija policijske stanice Cazin – 1 slučaj.
  • Saobraćajna nezgoda: Jedan sudar između dva motorna vozila dogodio se u 13:30 sati na ulici generala Izeta Nanića. Nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena materijalna šteta.

Vatrogasna jedinica Cazin:

 • Nisu zabilježeni nikakvi incidenti ili intervencije.

Hitna služba Doma zdravlja:

 • Pregledano je 65 pacijenata, od kojih je 6 koristilo sanitetski prevoz.

Elektrosnabdijevanje:

 • Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać PJD Cazin, obavještava kupce da je dana 30.11.2023.god. planiran prekid
  isporuke el.energije za trafo-područje: Ul. Generala Izeta Nanića,Kasima Ljubijankića-Čaruge,Puškari,Safeta
  Krupića.Ćuprija u vremenu od 09:00-13:00 sati

Komunalne usluge:

 • Odvožnja komunalnog otpada odvija se prema ustaljenom redu.

Stanje na putevima:

 • Niske temperature uzrokuju formiranje poledice na vlažnim lokalitetima.
 • Magla smanjuje vidljivost na nekim područjima.
 • Savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima.
 • U toku dana su učestali odroni na nekoliko puteva, a radovi na sanaciji mosta Begića i Begovića (Jablanica-Mostar) reguliraju saobraćaj semaforima.
 • Sanacioni radovi izvode se na nekoliko magistralnih puteva s povremenim usporenjima u prometu.
 • Na graničnim prelazima nema značajnih zadržavanja.

Sve vozače se poziva na oprez i poštivanje prometnih pravila, a građane da budu informirani o najnovijim promjenama i preporukama nadležnih službi.

Cazin.ba

Nastavi čitati

Cazin

Bračni par iz Cazina ne zna za prepreke: Oboje su ali gluhonijemi, ali uspješno vode vlastiti biznis

Cazin je poznat kao grad u Bosni i Hercegovini u kojem cvjetaju biznisi, naročito oni porodični. Senzor donosi jednu doista interesantnu priču iz ovog grada smještenog na samom vrhu naše države.

Bračni par Sulejman i Mevlida Badić, oboje gluhonijemi nastavili su tradiciju koju je prije više od dvadeset godina započeo djed, Sulejmanov otac Mehmed. Oni se naime bave proizvodnjom i prodajom tradicionalnih bosanskih “agdali” kolača i teško je naći kuću u Cazinu da se u njoj ne služe njihove poslastice. Za Senzor govorio je njihov sin Amer.

“Otac i majka su zapravo nastavili ono čime se djed bavio. Mama uglavnom sprema kolače, otac pomaže oko pripreme i prodaje. U ponudi imamo samo tradicionalne kolače: baklavu, ružicu, pitu od jabuka i šljiva i najprodavaniji proizvod – hurmice (hurmašice). Ja sam tu da pomognem u radnji pri komunikaciji s kupcima dok sam ovdje, jer boravim u Austriji”, objasnio nam je ovaj mladić.

Badići se ovime bave iz ljubavi, odnosno nije im to izvor egzistencije.

“Otac ima penziju, djed isto tako. Imamo nekoliko poslovnih prostora, ja boravim u Austriji i novac nije problem. Ovo radimo zato što volimo i zato što znamo i umijemo”, objasnio je.

Pored pomenutih kolača u radnji smo zatekli i nekoliko boca soka i sirupa.

“To je usputno. Fokus je na kolačima, a ovo je ono što sami proizvedemo tokom ljeta od plodova iz voćnjaka ili iz bašte majke Hasibe”. pojasnio nam je Amer.

Pitali smo i za način prodaje i dostave:

“Mi ne vršimo dostavu, jednostavno nemamo potrebe. Svi se kolači uspiju prodati u radnji jer su prepoznati od strane naših sugrađana kao visoko kvalitetan, i sa mnogo preciznosti i pedantnosti napravljen proizvod”, zaključio je našu priču ovaj vrijedni mladić.

“Kolači Badić” se mogu naći na sljedećoj adresi: Ulica Izeta Nanića bb, Cazin ili ih se može kontaktirati na broj telefona 037/514-559

 

 

 

Nastavi čitati

Cazin

U Cazinu uhapšen 36-godišnak, kod njega pronađena veća količina droge

U naselju Mala Lisa, grad Cazin, 36-godišnji muškarac M.D. (36) je lišen slobode nakon što je prilikom pretresa objekta u kojem boravi pronađena veća količina različitih vrsta droge, uključujući marihuanu, speed, kokain, i slično.

M.D. je odmah priveden u prostorije Policijske stanice, a nezvanično saznajemo da se tereti za krivično djelo “Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet narkotičkih sredstava”.

Očekuje se da će policijska istraga utvrditi sve relevantne činjenice vezane uz ovaj slučaj, nakon čega će se donijeti dalje pravne odluke u vezi s optužbama protiv M.D.

Nastavi čitati

Najčitanije