Cazin

Cazinjanka Badema Tahirović modnu pistu zamijenila sudijskom pištom (FOTO)

Malo ko može shvatiti da veliki broj muškaraca na nogometne utakmice ne dolazi ni zbog svog ni zbog protivničkog tima. Rijetki privilegovani koji su imali priliku gledati jučerašnju utakmicu u Velikoj Kladuši između “Podgrmeča” i NK “Krajišnika” shvatili su da razlog posjete nogometnim terenima može biti i nogometni sudija. To jest, sutkinja.

Ona je Badema Tahirović iz Cazina, koja na zelenim terenima predstavlja osvježenje pored “starih iskusnih vukova u crnom”. Riječ je o 20-godišnjoj dami koja je modnu pistu zamijenila sudijskom pištom.

Foto: Facebook

Počela je trenirati karate, bila je državna prvakinja, ali povreda ju je zaustavila u daljoj karijeri. Sport je ostala njena prva ljubav i nije odustala. Nakon karatea, krenula je nogometnom stazom, tačnije stazom sudije i danas sudi Prvu ligu FBiH za žene, kao i USK-a ligu za muškarce.

Mlada i perspektivna sutkinja pravdu na zelenom terenu planira još dugo dijeliti, a cilj joj je za par godina doći do svjetske rang liste, FIFA licence.

“Željela bih poručiti svim mladima da se bave sportom, da slijede svoje snove jer sve se može kad postoji želja. Posebno poručujem djevojkama da nikad ne odustaju jer ja sam dokaz da uprkos svemu jedna žena može uspjeti”, istakla je u jednom svom intervjuu za medije sutkinja iz Cazina.

IZVOR: MOJCAZIN.BA

Tagovi

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close