Connect with us

Cazin

CPU FIFA 23 turnir ponovo u Cazinu

I ove godine Cazin će biti domaćin Playstation 5 turnira u igri FIFA 23 koji će se odigrati u Hookah lounge TESLA pod pokroviteljstvom nekoliko firmi iz Cazina.
Turnir će se održati u nedjelju u 12:00h. – 25.12.2022. godine.
Kotizacija za učešće na turniru je 10 KM po igraču.
Nagrade:
?Prvo mjesto: 400 KM
?Drugo mjesto 200 KM
?Treće mjesto 100KM
Prijaviti se možete na stranicu @cpufifa_turnir do početka turnira.
Sistem igranja turnira:
Prvo kolo se parovi izvlače na papiriće i ko izgubi u prvom kolu ima šansu za ponovnu uplatu, nakon prvog kola igrače ubacujemo u aplikaciju i aplikacija sama bira parove.
Igra se državama, tj. kompjuter ce birati države sa kojima će ko igrati
(Francuska, Argentina, Brazil, Španjolska, Engleska i Njemačka).
Cazin.BA kao zlatni sponzor turnira bit će i medijski pokrovitelj ovog događaja

Cazin

Cazin: Policija kaznila 23-godišnjeg mladića zbog turiranja BMW-om

Policijska stanici Cazin dobila je prijavu da u blizini JU„Sportski centar Salih Omečević” jedna osoba turira automobilom i tako stvara nepodnošljivu buku.

Dolaskom policijske patrole na lice mjesta, policijski službenici su zatekli mladića inicijala Č.A. (23) koji je sa automobilom marke BMW, odnosno škripom guma stvarao nepodnošljivu buku.

Policijski službenici su na osnovu Graske odluke Zakona i Javnom redu i miru “Naglo pokretanje motornog vozila iz mjesta uz buku motora ili škripanje točkova, kao i stvaranje nepotrebne buke motora u mjestu” uručili prekršajni nalog mladiću.

Dijasporainfo
Nastavi čitati

Cazin

Protekla 24 sata u Cazinu: Saobraćajna nesreća, požar, naglo startovanje vozila…

Izvještaj policijske stanice Cazin

Javni red i mir:

16:55 sati kod sportske dvorane „Salih Omerčević“ Cazin jedno lice m/v pravilo buku naglim startovanjem vozila

17:20 sati lokalni put Čizmići također evidentirana brzo startovanje vozilom uz škripu guma

Saobraćajna nezgoda:

10:00 sati u Liskovcu saobraćajna nezgoda 2 m/v, materijalna šteta bez povrijeđenih lica

Izvještaj Profesionalne vatrogasne jedinice Cazin

Opis:

20:55 sati u Ćoralići lokacija Smrdan požar stareži i niskog rastinja

Izvještaj hitne službe Doma zdravlja

Pregleda: 43  Korištenje saniteta 4 puta

Vodosnabdijevanje

Uredno.

Elektrosnabdjevanje

Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać PJD Cazin obavještava kupce da je dana 31.03. 2023.godine snabdijevanje električnom energijom planirana isključenja za slijedeća trafopodručja:  Šturlićka Platnica 2 u vremenu 08:00-16:00 sati Dana 01.04.2023.godine- SUBOTA Šturlićka Platnica 2 u vremenu 08:00-16:00 sati

Komunalne usluge

Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Stanje na cestama 31. 03. 2023. u 06 : 30 sati

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici) i SemizovacOlovo (Čevljanovići-Nišići), kao i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), zatim na skretanju za Orahovicu na području Konjica, te na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja

Nastavi čitati

Cazin

Ogrešević: Glasalo se za ljude na crnim listama i koji se povezuju sa kriminalom, a onda sporan Kljako

Lider Narodnog evropskog saveza BiH Nermin Ogrešević kazao je za N1 kako stoje iza svoga kandidata za federalnog ministra trgovine, Anela Kljake, odbacujući primjedbe lidera SDP-a Nermina Nikšića kao “neutemeljena” i “insinuacije”. Ogrešević je upitao kako je moguće da se “glasalo za ljude na crnim listama i koji se povezuju sa kriminalom”, pružila se podrška Kenanu Magodi, a da je onda sporan Kljako. Također, prvi čovjek NES-a je jasno poručio da njegova stranka “neće prihvatiti kratkoročne izmjene Ustava FBiH” i da nisu za promjenu Federalne vlade po svaku cjenu.

Jeste li razgovarali sa Nikšićem, kako komentarišete ova nova imena?

Nisam razgovarao. Slali smo dopise jedni drugima. SDP se nama obratio i mi smo odgovorili. Mi smo rekli prije svega da njihovi navodi nisu utemeljeni i tačni. Mi smo mišljenja da ta fama oko Kljake je neutemeljena i nema smisla. Nema optužnice niti jedan proces nije vođe protiv Kljake.

Mediji su pisali kako je preko stotinu glasova bilo sporno za Kljaku?

To jednostavno nije tako. Kljako se ne može dovesti ni u kakvu vezu s tim. CIK nije pokrenuo postupak. Kljako nema nikakve fizičke direktne i indirektne veze sa tim postupkom. Naš mandatar (Nikšić), koji bi trebao okupljati, pokreće jedno insinuirajuće pitanje. Glasalo se za ljude na crnim listama i koji se povezuju sa kriminalom, a onda imamo situaciju koja je neutemeljena. Moramo to raščistiti do kraja. Ne možemo prihvatiti te insinuacije.

Šta su stvarni razlozi Nikšića da ovako reaguje protiv Kljake?

Svašta mi pada na pamet, očito ima razlog koji nama nisu jasni i on bi to trebao obrazložiti. Ovo je zaista prizemno. I za nas ima spornih imena koja se spominju da bi mogla biti u Federalnoj vladi. Mislim da nije uredu da Vlada FBiH bude rezervni položaj za kadrove koji su se kandidirali u RS-u (Vojin Mijatović).

Mustafa Ružnić, član Predsjedništva Narodnog evropskog saveza, kazao je da Nikšić ne smije prigovoriti lideru HDZ-a Draganu Čoviću, a ni lideru SBB-a Fahrudinu Radončiću, pa se prelama preko Kljake, kao što nije mogao prigovoriti Elmedinu Konakoviću, lideru Naroda i pravde, pa se “iskalio” na Damiru Marjanoviću iz pokreta Za nove generacije. Slažete li se sa njegovim stavovom?

Sve što je rekao Ružnić mislim da stoji i takav se dojam stiče. Slušam Nikšića koji priča o kompromisu na pitanju da Dodik prekida odnose sa ambasadama, sebi daju za pravo da odobravaju, a na drugoj strani imamo cijepanje dlake na pet dijelova. Imamo slučaj Kenana Magode u KS i Nikšić je rekao da nema sudski utvrđene okolnosti da ne bude ministar i ja se tu slažem s njim. Isto je tako i za Kljaku.

Hoćete li raskinuti partnerstvo sa strankama “Trojke”?

Mi smo na traženje naših partnera dostavili imena za ministe, to govori da smo potvrdili da idemo dalje u procesu formiranja Vlade FBiH. Problem ili insinuacije za našeg kandidata je nešto što mi nismo preizveli. Naš stav se nema potreba preispitivati, nego treba preispitivati stavove drugih.

Ružnić je kazao i kako je stava da treba razmotriti da li sa ovakvim partnerima treba nastaviti dalje na ovakve “njihove neozbiljnosti”, dok imamo tektonska politička pomjeranja i udare na našu državu?

Mi imamo stav da ne bi prihvatili kratkoročne izmjene Ustava FBiH, mi nismo za promjenu Vlade po svaku cjenu. Nas zanimaju dugoročna rješenja i moguće da naši stavovi iritiraju neke naše partnere.

 

Nastavi čitati

Najčitanije