CazinSvijet / Zanimljivosti

Dejana i Suljo čestitali praznik: Bajram je kada se grle srca, bez puno riječi i formalnosti

Predivna čestitka mladog para koji ruši sve predrasude

Bajram je kada duša u dušu gleda, a znaju da su voljene. Bajram je kada se grle srca, bez puno reči i formalnosti. Radost je kada Allah dž.š. među ljude spusti blagoslov istinske ljubavi. A.D. Bajram Šerif Mubarek Olsun, bajramska je čestitka je novosađanke Dejane Bačko iz Novog Sada i njenog dečka Sulje Keranovića iz Cazina, koji trenutno ima sarajevsku adresu.

Ovaj predivni mladi par ruši mnoge predrasude.

Dejana je rođena bez gornjih ekstremiteta, a vicešampionka je Evrope i svijeta u paratekvandu, slikarka je, bavi se streličarstvom, studira i sve poslove obavlja. Njen dečko Suljo Keranović također je osoba sa invaliditetom.

Zajedno su od prošlog juna a upoznavanje je, kao i mnogo toga u njihovim životima, bilo čudesno.

Dejana je nadavno kazala i kako su se upoznali.

– Dok sam čekala autobus s prijateljicom, vidjela sam jednog dečka koji je gledao u mene i primijetila sam da je osoba s invaliditetom. Prišla sam mu, pružila osmijeh umjesto ruke. Saznala sam da je iz Sarajeva, da je student master studija na Fakultetu političkih znanosti u Sarajevu, pohađa jednogodišnju akademiju “Schüler Helfen Leben” i volontira u četiri organizacije. Oduševila sam se kada je rekao da je trenirao futsal, stoni tenis, kuglanje i biciklizam, pa sam ga odmah pitala bi li trenirao tekvando. Rekao mi je da je na studentskoj razmjeni i da je to njegov posljednji dan u Novom Sadu. Razmijenili smo brojeve telefona, otišli svako na svoju stranu, a ja sam, priznajem, bila malo tužna – ispričala je Dejana

Ovaj predivni mladi par na društvenoj mreži Instagram sa pratiocima dijeli svoju predivnu ljubavnu priču

OSLOBOĐENJE PORTAL


Tagovi

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close