BiH

Detalji akcije FUP-a: Begluk označen kao vođa, 13 uhapšenih, a jedan u Hrvatskoj

Trinaest osoba je jutros uhapšeno u akciji “Orka” koja se provodi širom entiteta FBiH, dok se jedna osoba nalazi na izdržavanju kazne u Hrvatskoj. Rahman Begluk je označen kao vođa kriminalne grupe koja se tereti za niz krađa, pljački i razbojništava.Begluk je hapšen zbog istih krivičnih djela i prije dvije godine u akciji “Shark”, također u akciji Federalne uprave policije. On je bio osumnjičen za pljačkanje u tržnim centrima i drugim objektima na području Hercegovine.

On je i 2015. godine bio poznat nevesinjskoj policiji koja je tada dostavila Okružnom tužilaštvu u Trebinju izvještaj protiv dvije osobe iz Mostara i jedne osobe iz Konjica zbog sumnje da su ukrali razne predmete iz 17 objekata u selu Zijemlje na području opštine Istočni Mostar. Begluk i još dva muškarca su tada osumnjičeni za provale u 17 kuća.

Begluk je policiji bio poznat i po provala u trafostanice odakle je krao dalekovode od Livna do Trebinja.

Službenici FUP-a od jutros su pretresli 14 lokacija i pronašli oružje i eksploziv, a grupa se tereti za niz pljački u posljednjih pet godina.

Trenutno se vrše privođenja osumnjičen u policijske prostorije gdje će biti zavrsena kriminalistička obrada. Današnja akcija FUP-a smatra se najopsežnijom ove godine.

klix

Tagovi

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close