BiH

Detalji potrage za 6-godišnjim dječakom: Drama u Begovom Hanu

U mjestu Begov Han kod Žepča danas u 12 sati maloljetni dječak je pao u nabujali potok, pred očima svoje majke koja ga je pokušala spasiti. Potraga još uvijek traje.

“Šestogodišnji dječak je nesretnim slučajem upao u nabujali Mračajski potok. Stigli su i pripadnici specijalne jedinice iz Zenice, koje su obučene i za potragu pod vodom. Velika potraga je u toku za dječakom. Svi se nadamo najboljem i da se neće desiti najgori scenarij, a to je da ga je potok odnio u rijeku Bosnu”, kazao je za Radiosarajevo.ba dežurni iz Specijalne vatrogasne jedinice Žepče.

Dječak upao u nabujali potok kod Žepča, u toku velika potraga

Dječak je, navodno, vozio bicikl i izgubio ravnotežu, te je naočigled svoje majke upao u nabujali potok. Majka ga je pokušala spasiti, međutim nije upjela. Na mjestu nesreće je i Hitna pomoć.

Kako su nam potvrdili iz GSS-a Žepče, desetak spasitelja je na terenu, te im se pridružila i ekipa GSS Zavidovići. Pretražuje se veće područje oko rijeke Mračajski potok, ali i obale rijeke Bosne.

“Na mjestu nesreće su pripadnici vatrogasne jedinice Žepče kao i pripadnici PU Žepče, u toku je potraga”, rekao je ranije dežurni iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK).

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pročitajte i ovo

Close
Close