Sport

Dilaveru prekipjelo: “Neću da budem marioneta, ne gradite reputaciju lažima o meni”

Posljednjih dana u bh. javnosti sve više se piše o Dinamovom defanzivcu Emiru Dilaveru.

Fudbaler koji je rođen u Tomislavgradu oduševljava svojim igrama u dresu ‘modrih’, što nije promaklo ni Prosinečkom, ali prepreku u ovom trenutku stvara to što mu još nije odobreno dvojno državljanstvo.

U prošlosti Dilaver je nastupao pod zastavom Austrije i njegova odluka da igra za BiH je, naravno, izazvala veliku pažnju i u tamošnjoj javnosti, a za jedan tamošnji sajt dao je i izjavu koja se kasnije nije interpretirala u medijima kako je zapravo trebala. Tačnije, njegova kritika se odnosila na to da mu u Austriji nisu posvećivali dovoljno pažnje, ali i da to uopšte nema veze s izborom BiH kako su mnogi u prvi mah protumačili.

“Često mi se događalo da se moje izjave tumače kako to nekima odgovara, ali danas ste pretjerali. Nema smisla da okrećete moje izjave i iskorištavate me u utrci za klikovima. Sve sam u životu stekao trudom, odricanjem i poštenim radom i neću dozvoliti da budem vaša marioneta dok skupljate klikove i bacate bombe. Prvi ‘novinar’ krivo prevede, drugi ga kopira pa doda još nešto svoje, treći se nadoveže na obojicu a ja čitam četvrtog i ne mogu vjerovati što je napisano. Ako ne razumijete njemački jezik, javite mi se i ja ću vam sve prevesti. Besplatno. Nemojte izmišljati i graditi svoju reputaciju na lažima o Emiru Dilaveru. Moja kritika se odnosila na status koji sam imao u medijima kada sam osvajao trofeje. Dolazili su u Mađarsku, snimali i razgovarali s nekim drugima, a mene nisu niti pogledali. Sada je Dilaver problem jer je rekao da želi igrati za BiH”, napisao je fudbaler Dinama.

Na tome nije stao…

“Niti sam zaboravljen, niti sam odabrao BiH jer me Austrija nije htjela. Poštujem zemlju u kojoj su rođena moja djeca i koju sam odabrao za život. Poštujem i BiH gdje sam rođen i za čiju reprezentaciju želim igrati. Poštujem i Hrvatsku gdje igram i zarađujem za kruh kao i Mađarsku, Poljsku i svugdje gdje sam ostavio neki trag. Sve sam u životu stekao poštenjem. E, pa najmanje što mogu tražiti od vas je da vi budete pošteni prema meni i izostavite me iz vaših glupih utrka za klikovima. Moj stav o reprezentaciji se zna i ne znam zašto bih ga morao svaki dan ponavljati. Pronađite neku drugu temu…”, poručio je, nadamo se, budući reprezentativac BiH. 

sportsport.ba


Tagovi

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close