Direktor Doma zdravlja Bihać: Pacijenti iz sanitetskog vozila koje se pokvarilo su stigli kući i dobro su

Pacijenti iz Bihaća, koji su jučer u večernjim satima čekali na prijevoz iz Sarajeva, nakon što su se kola Hitne pomoći pokvarila u naselju Vogošća, uspješno su stigli kući i dobro se osjećaju, potvrdio je to za Faktor doktor Ademir Jusufagić, direktor Doma zdravlja Bihać.

Pacijenti su, pojašnjava Jusufagić, bili na liječenju u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), a nakon što su otpušteni iz bolnice, sanitetsko vozilo je došlo po njih. Neočekivano, dogodio se problem, koji nije bilo moguće brzo riješiti, s obzirom na to da, kako ističe, “zamjenskom vozilu treba pet do šest sati da stigne iz Bihaća do Sarajeva”.

– Sve se dogodilo oko 17 sati. Mi smo poslali novi sanitet, nije bilo uopće šlep službe kako su napisali neki mediji. Nažalost, nama je taj put malo duži. Dok dođe drugi sanitet treba mu pet do šest sati. Daljina tog puta to diktira. Na kraju je zamoljeno, ako treba taxijem da krenu, što su uradili, a naše vozilo ih je srelo u putu, negdje između Vogošće i Travnika, bilo je oko 12 ili 12.10 sati. Kući su vraćeni sanitetnim vozilom. Pacijenti su dobro – kaže Jusufagić.

Ističe da svakodnevno voze pacijente na liječenje u druge kliničke centre – prema Tuzli, Mostaru ili Sarajevu, te da im se, u tri godine, koliko je on na čelu Doma zdravlja Bihać, prvi put dogodilo da se vozilo pokvari.

– Nažalost to se vozilo pokvarilo iako je došlo sa servisa prije dva dana. Baš radi tih stvari, kod nas je nov vozni park, saniteti su novi, jer pacijenti svakodnevno idu na liječenje. Ali, dogodio se kvar koji nismo mogli predvidjeti – zaključio je Jusufagić.

Samo kod nas: Pacijenti iz Bihaća satima čekali kola Hitne pomoći, na kraju otišli taksijem

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.