BiHUSK

Đorđe Radanović: ‘Cilj je da se migranti nasele na naša ognjišta, da podižu kuće i džamije i tu ostanu’

„Migranti su dovedeni u BiH da bi tu ostali i u toku je složena operacija njihovog naseljavanja pod budnim okom SDA i Bakira Izetbegovića“, tvrdi samozvani ekspert za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević.

Galijašević je rekao da su u BiH stigle desetine hiljada muškaraca, mahom bivših boraca i džihadista, koji su, razočarani porazom Islamske države, pobjegli iz svojih država.

“U BiH nemamo posjete ambasadora Pakistana, Afganistana ili Sirije migrantskim kampovima. Oni znaju da su se riješili problema i prebacili ga u BiH”, izjavio je Galiješavić za Večernje novosti.

On je dodao da je naredna faza Sarajeva da migrantima polako počnu da daju državljanstvo BiH.

Predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH Đorđe Radanović rekao je da su uspjeli da onemoguće da na lokaciji Medeno Polje kod Glamoča i Petrovca bude izgrađen migrantski kamp, ali da je sada “naciljano” srpsko selo Lipa kod Petrovca.

On je dodao da „Srbi neće dopustiti naseljavanje migranata na vjekovnu srpsku zemlju, gdje islam nikada nije postojao i da su spremni na blokade puteva ako počnu da prebacuju migrante iz Bihaća u selo Lipa“.

“Cilj je da se migranti nasele na naša ognjišta, da podižu kuće i džamije i da, kada jednom dođu, tu i ostanu. Na migrantima mnogi zarađuju u Sarajevu, ali i u Bihaću. Varaju se u Sarajevu ako misle da će Srbi mirno sjediti i gledati šta se dešava”, kazao je Radanović u izjavi Večernjim novostima.

Tagovi

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pročitajte i ovo

Close
Close