Dodik: Crni dan za Srbe

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik istakao je da je krajnje vrijeme da pojedini predstavnici međunarodne zajednice “sagledaju stvarno stanje u BiH i uvide ko su ti koji promovišu mir, demokratiju, poštivanje međunarodnog prava, a ko pokušava da nameće rješenja i svoja pravila ponašanja”.

Na pitanje Srne da prokomentariše današnju izjavu šefa Delegacije EU u BiH Johanna Sattlera povodom Dana nezavisnosti države, Dodik je rekao da je očigledno da Sattler “zaobilazi činjenice i istinu o BiH, te jednostrano posmatra i prošlost i sadašnjost”.

“Sattler se otvoreno stavlja u ulogu vrhovnog presuditelja i suverenog ocjenjivača što predstavlja sumrak javno izgovorene riječi. Ostrašćeno promovisanje politike koja je potpuno van realnog stanja stvari veoma je pogrešno, ali i opasno”, istakao je Dodik.

Član državnog predsjedništva ocijenio je da Sattler današnjom izjavom promoviše 1. mart, “crni dan za srpski narod, proglašavajući ga praznikom, a tužni datum u BiH priznaju samo on i Bošnjaci”.

SRNA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.