BiH

Dodik: Nema formiranja vlasti dok ne odu strane sudije, Bakir se ponaša kao njegov babo

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da će “srpska strana narednih dana, najvjerovatnije, usloviti formiranje vlasti na nivou države time da strane sudije odu iz Ustavnog suda BiH”.

“I mi ćemo sada, kao neki drugi, početi da uslovljavamo formiranje vlasti”, poručio je Dodik.

On je ponovio da su SNSD, čiji je lider, i srpska koalicija od početka tražili formiranje vlasti na nivou BiH, da se s tim saglasio HDZ, ali da je “bošnjačka politička reprezentacija okupljena oko SDA” počela da taj proces uslovljava nastavkom puta prema NATO-u, što je za Srbe neprihvatljivo.

Dodik je rekao da je “nakaradan” nedavni poziv lidera SDA Bakira Izetbegovića kandidatu SNSD-a za predsjedavajućeg Savjeta ministara da iznese svoj program, jer ga Predsjedništvo Bosne i Hercegovine nije ni imenovalo.

“On traži od njega program. Izetbegović kaže da traži sprovođenje sporazuma lidera SNSD-a, HDZ-a i SDA od 5. avgusta, iako tamo piše da on ne važi ako se ne realizuje za 30 dana. To je besmisleno”, rekao je Dodik u emisiji “Dosije” ATV-a.

On je kazao da se sin “Alije Izetbegovića ponaša kao njegov babo, koji je odustao od sporazuma koji su mogli spriječiti krvoproliće tokom posljednjeg rata u BiH”.

Dodik je rekao da aktuelni negativni procesi u Bosni i Hercegovini, u kojima nisu formirane osnovne institucije, pokazuju da “ova zemlja ne mora da postoji”.

“Sa druge strane, institucije Republike Srpske funkcionišu, politička situacija je stabilna i društvo nipošto nije podijeljeno, iako to neki pokušavaju tako da predstave”, rekao je Dodik.

srna

Tagovi

Slični članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close