Dodik o aferi “kisik”: Zolaku sada ističe mandat i želi da se svidi muslimanima da ga zadrže još, jer Srbi to neće

0 Komentar
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas da će pozvati direktora Agencije za lijekove BiH Aleksandra Zolaka i pitati ga kako će da riješi problem sa kisikom, koji je on dodatno problematizovao.
– Nazvaću Zolaka i pitati kako će riješiti ovaj problem. Šta je njegova ideja, da podrži lupanje Draška Stanivukovića? Zašto nisu raščistili ovo pitanje sa direktorima koji su iz PDP-a i SDS-a? Prioritet je nabavljenje kiseonika, svidjelo se to Zolaku ili ne. Njemu sada mandat ističe, pa sigurno želi da se svidi muslimanima da ga zadrže još, jer Srbi to neće – rekao je Dodik.

On poručuje da je neozbiljan pristup napravio problem zbog kojeg UKC sada ima kiseonika za sljedećih 30 sati. Iz PDP-a kažu da znaju nekoga ko je umro, a ja znam predsjednika PDP-a Branislava Borenovića koji je preživio, poručio je Dodik.

– Ljudi koji su nešto radili sada su prestali. Nikakav zastoj se nije dogodio još od vremena 12 beba, a evo tog zastoja sada. Nerazumljivo ponašanje šarlatana koji žele da skrenu pažnju na svoje performanse. Ja sam ležao i koristio kiseonik, nije bilo nikakvih razlika i svi su to jednako primali. Ja sam izašao živ, kao i Branislav Borenović koji se zahvalio UKC-u – rekao je Dodik.

Mišljenja je da je sve ovo neprihvatljivo.

– Sada treba da se stvori pobuna kao da samo u Republici Srpskoj stvari nisu funkcionisale, kao da su samo u Republici Srpskoj umirali ljudi. U svakom slučaju mislim da je ovo nepodnošljivo. Poručujem građanima da imaju povjerenja u naše medicinske radnike i institucije. Država je tu da garantuje kvalitet kiseonika, a mi garantujemo da je kiseonik bio ispravan – kaže Dodik.

Dodik poručuje da je današnja zabrana proizvodnje i distribucije Tehnogasu učinjena da bi se podgrijala sva ova atmosfera. To su mogli uraditi i prije pet mjeseci, pa nisu poručuje Dodik i dodaje da je cilj da sada firma iz Sarajeva preuzme distribuciju kiseonika u Republici Srpskoj.

– Kiseonik je proizveden u zemljama Evropske unije. Onaj koji se koristi u Milanu, Minhenu i Beču, koristi se i kod nas. Aparati koji se koriste za prenos kiseonika na pacijenta, ukoliko kiseonik nije dovoljno dobar, aparati se sami isključuju i ne mogu da rade. Obezbijedićemo dovoljno kiseonika, i građani Republike Srpske nemaju potrebe da se brinu da ga neće biti – naglasio je Dodik, nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a.

On poručuje da je cilj stvoriti jedno potpuno nepovjerenje u sistem koji je efikasno nabavljao taj kiseonik.

Pogledajte i ove članke

Ostavi komentar

Portal grada Cazina