Dodik o Komšićevom izlaganju u Briselu: To je ličilo na osvetu zlog patuljka

Dodik je naveo kako Komšić nije propustio priliku da napadne i susjedne države Srbiju i Hrvatsku

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik osvrnuo se na jučerašnje obraćanje predjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića u Briselu rekavši da je on, bez ozbiljnog pristupa problemima i ozbiljne argumentacije, pokušao da trenutno antirusko raspoloženje evropskih država usmjeri na Dragana Čovića i njega, te da misli da će to biti dovoljno da se sakrije suština problema BiH.

– Njegovo obraćanje kojim je pokušao da poistovjeti situaciju u BiH i Ukrajini ličilo je na osvetu zlog patuljka koga više niko ne uzima ozbiljno, pa mora da pribjegava senzacionalizmu da bi neko obratio pažnju na njega, rekao je Dodik.

Dodik je naveo kako Komšić nije propustio priliku da napadne i susjedne države Srbiju i Hrvatsku.

– Optužio ih je za destabilizaciju BiH, čime je pokazao da je upravo on tačka destabilizacije u trouglu BiH-Srbija-Hrvatska. Da te podvale ne prolaze pokazali su europarlamentarci koji su se najviše bavili upravo činjenicom da muslimani biraju Hrvatima člana Predsjedništva i da to mora da se mijenja, istakao je Dodik.

Dodik je rekao da jedino što je bilo vrijedno pažnje u Komšićevom izlaganju jeste priznanje da on ne predstavlja Hrvate u BiH.

– To smo znali svi, ali sad smo čuli i od njega, konstatovao je Dodik.

Podsjećamo, Željko Komšić obratio se jučer članovima Odbora za vanjsku politiku Evropskog parlamenta (AFET) tokom sjednice u Briselu.

Lider DF-a je u svom obraćanju bio veoma direktan i koncizan, a ruskim igračima u BiH nazvao je dvojicu visokih zvaničnika u bh. politici – Dragana Čovića i Milorada Dodika.

– Kako drugačije nazvati politiku koja dolazi iz Srbije, a nazvali su je ‘srpski svet’, identično tzv. ‘ruskom svetu’. Kako drugačije nazvati otvoreno miješanje Republike Hrvatske u unutrašnja pitanja Bosne i Hercegovine, poput izmjene Izbornog zakona, a sve sa pozivanjem na zaštitu prava hrvatskog naroda u BiH, a da to ne liči na Putinovo pozivanje na zaštitu ruskog naroda u Ukrajini. Iz tog razloga nije ni čudno da među najvjernije saradnike Rusije na zapadnom Balkanu ubrajamo i dva danas prisutna gospodina – Milorada Dodika i Dragana Čovića, rekao je, između ostalog, Komšić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.