Cazin

Donacija opreme MEG projekta Gradu Cazinu

U okviru Projekta općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) koji financira Vlada Švicarske, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), Gradu Cazinu je odobrena donacija informatičke i druge tehničke opreme koja dolazi kao značajna podrška unapređenju tehničkih kapaciteta organa uprave. Donacija je odobrena nakon uspješne realizacije brojnih edukacija i drugih aktivnosti u okviru MEG projekta, a primarno je namijenjena službama zaduženim za poslove prostornog uređenja i zaštite okoliša, imovinsko-pravne i katastarske poslove i upravljanje razvojem.

Ukupna vrijednost donacije za Grad Cazin iznosi 28,297.09 KM (bez PDV-a), što uključuje: 5 desktop računara, 3 laptopa, 2 multi-funkcionalna mrežna printera, projektor, laserski daljinomjer, ručni GPS, i dron letjelicu opremljenu za standardno i termo-vizijsko snimanje terena i objekata.

MEG projekat je do sada pružao vrlo značajnu podršku Gradu Cazinu te je ova donacija nastavak te saradnje. Donacija opreme je pripremljena na osnovu iskazanih potreba gradske uprave, tako da će na najadekvatniji način biti unapređeni tehnički kapaciteti gradskih službi za efikasnije pružanje usluga građanima i privrednim subjektima.“, rekao je Suad Rošić – koordinator MEG projekta u Gradu Cazinu.

 

Tagovi

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close