Cazin

Druženje mladih i problemi s kojima se susreću

U subotu 31.augusta organizovana je jednodnevna aktivnost i druženje za mlade iz Cazina u Donjoj Koprivnoj na izletištu Krčane.

Uz prisustvo 18 mladih održala se prva aktivnost gdje se razgovaralo o potrebama i problemima mladih s kojim se oni suočavaju na toj teritoriji. Ono što su mladi uočili kao najveći problem jeste nedostatak posla, kao i niska primanja, a zatim i nepostojanje zajedničkih omladinskih klubova i organizacija u kojima se mladi mogu razvijati i dodatno ojačavati svoje vještine.

Druga aktivnost je bila team-building radionica, mladi su pričali na temu organizacije, kao rada unutar grupe. Svako od mladih pojedinačno je navodio/la neke osobe rada u grupi, što im je pomoglo da shvate kako što bolje organizirati grupu i pozicije u grupi pravilno.

Također, nakon razgovora, mladi su i kroz nekoliko igrica predstavili ono što su naučili, odnosno pokazali kako bi trebao izgledati pravilan i koristan rad unutar grupe.

Nakon ovih aktivnosti mladi su nastavili sa neformalnim druženjem u sklopu kojeg su imali roštilj nakon je aktivnost završena.

Tagovi

Slični članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close