Dvije saobraćajne nesreće na području Cazina, jedno lice povrijeđeno

0 Komentar

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 3°C, dok je vodostaj Mutnice 1,25 m.

Policijska stanica Cazin je u protekla 24 sata imala tri intervencije: jedno krivično djelo i dvije saobraćajne nezgode. Tako je u Rujnici došlo do remećenja javnog reda i mira od strane vlasnika domaćih životinja koje nanose štetu na tuđem posjedu. Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na lokalnom putu u Stijeni prilikom sudara 2 m/v lakše je povrijeđeno jedno lice. U Šturliću – Seferagići 1 m/v sletjelo je s kolovoza. Niko nije povrijeđen, a na vozilu je pričinjena materijalna šteta.

Vatrogasna jedinica je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 38 pacijenata, dok je sanitet korišten tri puta.

Vodosnabdjevanje je uredno, nema najavljenih radova.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

Dana 03.12.2021. godine

  • od 08:00 do 16:00 sati za trafopodručje Pjanići, Šturlić 2 – Derviševići,

Dana 04.12.2021. godine

  • od 08:00 do 16:00 sati za trafopodručje Glogovac 2, Miostrah 5 – Beganovići, Miostrah 1 – Centar,

Dana 06.12.2021. godine

  • od 08:00 do 16:00 sati za trafopodručje Pjanići, Šturlić 2 – Derviševići.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, u većem dijelu Bosne pada snijeg, a u višim planinskim predjelima zadržava se na kolovozu. Molimo vozače da se prije polaska na put na vrijeme informišu o trenutnom stanju i prohodnosti puteva. Za sada je većina putnih pravaca prohodna, a ekipe putne operative su na terenu i intervenišu na dionicama gdje je to neophodno. Skrećemo pažnju na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz.

Na magistralnom putu Kiseljak-Busovača (u mjestu Jehovac) došlo je do izlijevanja vode na kolovoz, zbog čega je obustavljen saobraćaj za putnička vozila, dok teretna vozila još uvijek mogu proći, otežano. Kako doznajemo, vode na kolovozu ima i na putu Kreševo-Kiseljak, a vozila se usmjeravaju preko Lepenice.

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Za danas su u vremenu od 12 do 14 sati najavljeni protesti građana i blokada saobraćaja na magistralnom putu kod Konjica (u naselju Drecelj).

Na putu Vrbaška-Draksenić (put koji vodi prema graničnom prelazu Gradina) završen je dio radova i normalizovano je saobraćanje.

Na magistralnom putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Konjic-Jablanica-Mostar (tunel Crnaja i dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Pogledajte i ove članke

Ostavi komentar

Portal grada Cazina