BiH

Džaferović: Dodik putuje u Rusiji bez odluke Predsjedništva BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović putuju u Rusiju, gde će učestvovati na Ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

Ranije je najavljeno da će oni u Sankt Peterburgu razgovarati o obnovi dogovora u vezi sa gasom i odvajanju kraka ruskog gasovoda “Turski tok” za Republiku Srpsku, kao i izgradnji gasne termoelektrane.

Dodik je za banjalučku Alternativnu televiziju rekao da će se sastati i s ruskim ministrom inostranih poslova Sergejem Lavrovom, kao i s gradonačelnikom Sankt Peterburga.

Komentarišući Dodikovu najavu da će tokom boravka u Rusiji obnoviti dogovor u vezi sa gasom i odvajanju kraka ruskog gasovoda “Turski tok prema RS”, bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović je rekao da “entiteti tu ne mogu uraditi ništa, jer je gasna infrastruktura u nadležnosti države”.

“Iz medija sam obavešten da Dodik putuje na ekonomski forum na kojem će, kako je rekao, razgovorati o konekciji BiH i Turskog toka. O tome jeste bilo govora prilikom posete Ankari početkom maja ove godine, ali sve je ostalo na tome”, kazao je Džaferović.

On je naglasio da Dodik putuje u Sankt Peterburg bez odluke Predsedništva BiH i bez usaglašenih stavova na državnom nivou o izgradnji gasovoda.

Vijesti.ba / RSE

Tagovi

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

×

Lajkajte našu FB stranicu!

Close