Sport

Džanan Musa se ipak vraća u Evropu!

Naime, Musa i agencija koja ga zastupa odlučili su kako je puno bolje igrati u Evropi nego u NBA G razvojnoj ligi. Bilo je i ponuda iz NBA lige, ali bez garancije pa Džanan nije želio ići u tom smjeru.

Na kraju je pala odluka da se vrati u Evropu i shodno situaciji u narednom periodu donosit će se odluka šta i kako dalje. Inicijalni plan je, kako saznaje portal Klix.ba, da Musa igra u Euroligi.

Inače, Džanan je 20. decembra prošle godine ostao bez angažmana nakon što su ga Detroit Pistonsi otpustili.

View this post on Instagram

A post shared by Dzanan Musa (@dzananmusa)

Vlasnik agencije Beobasket koja zastupa našeg košarkaša Miško Ražnatović sredinom prošle sedmice nam je bio pojasnio kakvi su bili Musini planovi.

“Apsolutno smatram da je Džanan NBA igrač i samo sticajem okolnosti i potpuno atipičnom sezonom, te prijelaznim rokom je došao u situaciju da nema klub. Naš glavni cilj je NBA, tako da će za sada Džanan ostati u Americi i boriti se da dobije NBA ugovor”, izjavio je Ražnatović tada za Klix.ba.

Podsjetimo, Musa je u NBA ligu došao 2018. godine kada je zaigrao za Brooklyn Netse. U dvije sezone nastupio je ukupno 49 puta uz prosjeke od 4,3 poena, 1,9 skok i 0,9 asistencija.

Musa je stigao u Detroit u razmjeni igrača sa Brooklynom, no nije se uspio nametnuti treneru Dwaneu Caseyu i od tada je slobodan igrač.

Tagovi

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close