Džindić posjetio Operator Terminali FBiH u Bihaću: Uskoro kreće rekonstrukcija

Ministar energije, industrije i rudarstva Nermin Džindić danas je sa svojim timom posjetio Operator Terminali Federacije BiH u Bihaću gdje ga je dočekao predsjednik Uprave OTF-a Hermedin Zornić.

“Izuzetno sam zadovoljan što mogu najaviti nastavak snažnih investicija u terminale FBiH najavljene još prije energetske krize. Nakon rekonstrukcije i puštanja u rad terminala u Živinicama, te početka rekonstrukcije terminala u Sarajevu, danas možemo najaviti da će do kraja godine početi radovi na rekonstrukciji naftnih terminala u Bihaću, a počele su pripreme i za rekonstrukciju terminala u Mostaru”, izjavio je Džindić.

“Naša vizija je da moramo biti energetski nezavisni, a što smo najavili prije četiri godine polako se ostvaruje i u narednom periodu ćemo okončati investicioni ciklus i imaćemo funkcionalne naftne terminale u velikim centrima u četiri kantona”, dadao je.

Nakon završetka ciklusa investiranja Federacija BiH će imati više od 220 miliona litara naftnih derivata rezervi čime ce zadovoljiti sve direktive i upute evropskih institucija.

Investicionim ciklusom od preko 100 miliona konvertibilnih maraka prvi puta ćemo nakon ratnih desavanja imati funkcionalne naftne terminale na području cijele FBiH.

FENA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *