Džumhur: Nisam želio ovakav kraj, Đoković je najbolji i nadam se da ćemo opet igrati

 
Naš teniser se na bolove žalio već sredinom prvog seta, nakon što je u trećem gemu osjetio bolove, a na kraju je zatražen i medicinski time-out.

Nakon meča Džumhur je rekao da je Novak pokazao zašto je najbolji teniser svijeta te da mu je drago što je imao priliku igrati protiv njega. Ipak, razočaran je načinom na koji je susret završen, kao i ova sezona, s obzirom na to da je ovo bio njegov posljednji nastup.

“Nažalost, ovo nije kraj kakav sam želio da bude. Drago mi je što sam prvi put u životu dobio priliku da igram protiv Novaka Đokovića, on je ponovo broj jedan i vratio se tamo gdje mu je mjesto. Čestitam mu na svemu što je uradio u svojoj karijeri, pogotovo na ovom povratku koji je njegova najveća pobjeda. Čestitam mu na pobjedi, pokazao je zašto je broj jedan, a ja s druge strane nažalost nisam mogao izdržati do kraja meča. Bolovi su počeli u trećem gemu, riječ je o donjem dijelu leđa s kojim sam ranije imao problema, a nije bilo svrhe igrati kada nisam mogao pružiti svoju najbolju igru. Žao mi je što nisam uspio odigrati čitav meč s Novakom, ali se nadam da ću u narednim godinama imati mnogo ovakvih prilika”, kazao je Džumhur.

Nakon toga, najbolji bh. teniser zahvalio se svima na velikoj podršci tokom 2018. godine koja je bila prepuna uspona i padova.

“Za kraj sezone želim zahvaliti svima onima koji su me podržavali i bili uz mene, bila je ovo sezona uspona i padova, ali to je jednostavno tenis i na kraju krajeva, sve je to normalno u svijetu tenisa i sporta. Želim zaliječiti ovu povredu za 2019. godinu u kojoj želim biti što je moguće bolji”, kazao je Damir.

Komentariši

%d bloggers like this: