Connect with us

BiH

Emir Pirić je odrastao u SOS dječijem selu, a danas je vlasnik IT kompanije

Put do uspjeha popločan je mnoštvom nepredvidivih izazova i neuspjeha. Nemoguće je stvoriti nešto, a da na tom putu ne naiđete na poteškoće i nepredviđene situacije.

Upravo je ovo na svojoj koži najbolje osjetio Emir Pirić, nekadašnji štićenik SOS dječjeg sela, a danas vlasnik uspješne IT kompanije sa sjedištem u Sarajevu.

Sa 26 godina na plećima prošao je upravo put od trnja do zvijezda. Odrastajući kao dijete bez roditeljskog staranja u domu na Mojmilu, brzo se uklopio u svoje novo “gnijezdo” i već sada jedan dječiji san pretočio u javu. Ovo je priča o njemu.

Emire, kako je izgledao vaš životni put i o čemu ste maštali kroz djetinjstvo?

U SOS dječje selo sam stigao kao novorođenče sa nepunih 18 mjeseci. Kasnije sam došao u porodicu u kojoj je bilo dvoje starije djece. Vremenom se naša mala zajednica proširila i bilo nas je osam – sedmero djece i jedna žena lavljeg srca!

To je osoba kojoj dugujem sve na ovom svijetu, žena sa velikim srcem i emocijama. Da sam imao mogućnost nakon rođenja da biram majku, mislim da bolju od nje odabrao ne bih. Njeno ime je Fikreta.

Kroz odrastanje imao sam mogućnost treniranja raznih sportova, kao što su taekwondo, plivanje, skijanje, košarka, tenis, nogomet i slično.

Za koji god bi se sport odlučio, uspijevao sam jako brzo da savladam osnovne pokrete, jer mi je bio san da postanem slavni sportista neovisno o kojem se sportu radi. Najveću strast sam imao prema nogometu, gdje sam postigao zapažene rezultate.

Emir PirićNakon završetka srednje škole i završene prve godine fakulteta, dobio sam priliku da se oprobam u jednoj od nižih evropskih nogometnih liga koja je bila na profesionalnom nivou. Tamo sam proveo godinu dana i to je za mene bilo jedno veliko iskustvo.

Shvatio sam koliko je sport u drugim europskim zemljama napredniji u odnosu na našu zemlju. Nakon toga, odlučio sam se vratiti u našu zemlju, gdje sam igrao u najvišem rangu. Ipak, jako brzo sam shvatio da mnogo veće uspjehe mogu ostvariti kroz školovanje, edukaciju i poslove.

Nakon završene srednje škole sam se dvoumio između nekoliko fakulteta, ali me je ljubav za sportom usmjerila ka upisivanju Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja, na kojem sam i diplomirao.

U tom trenutku sam mislio da je ovaj fakultet pravi izbor za mene, ali me život odveo u potpuno drugom pravcu. Sada imam dvije velike ljubavi – sport i IT.

Ko je bio vaša najveća podrška kroz odrastanje u uslovima života kakve ste imali?

Kao što sam naveo ranije, moja majka Fikreta i SOS porodica su mi bili najveća podrška. Također, pored toga imao sam i veliku podršku prijatelja i zaposlenika SOS-a kroz školovanje, stipendiranje i sve ostalo što je bilo potrebno.

Ne mogu da ne spomenem svoju dragu Dinu, bivšu uposlenicu SOS dječjeg sela. Pored mame Fikrete, ona je također pružala nesebičnu podršku uz moje odrastanje i sazrijevanje i ponašala se kao druga majka.

Za uzore sam većinom imao poznate sportiste. Najvise sam pratio nogomet, ali sam bio uključen i u ostale sportove. Volio sam gledati NBA i velikog Kobea, tenis i Federera. Uvijek sam volio gledati ljude koji su uporni i vrijedni i koji su iz ničega napravili nešto.

Odrastajući sam sazrijevao i sve sam više zamišljao kako bih se ja snašao u poslovnom putu. Bio sam fasciniran ljudskim legendama i ljudima koji su napravili promjene u svijetu.

Ljudima koji su svoje ogromne kompanije podigli iz garaža, a nisu imali bukvalno ništa. Imali su sličan zivot kao što mladi imaju u Bosni i Hercegovini i to je razlog zašto mladi i odlaze.

Međutim, ja sam kao uzor bas gledao te ljude i vodio se njihovim ciljevima, kao što i dan danas radim. Odustajanje i odlaženje nikad nije bila opcija za mene.

Imati IT kompaniju u današnje vrijeme zvuči kao hrabar korak. Kako ste došli do te ideje?

Oduvijek sam imao veliku strast prema IT sektoru, a počela se javljati u toku srednje škole. Tada sam često slobodno vrijeme provodio za kompjuterom pokušavajući da kreiram web stranice, da obrađujem fotografije i slično, što mi je do tada bilo u potpunosti nepoznato.

Igrice su me također zanimale, a ponajviše to kako se prave, na koji način funkcionišu i slično. Znao sam neke osnove po pitanju svega toga.

IT svijet mu je otvorio nove vidikeU četvrtom razredu srednje škole smo imali jedan predmet, gdje smo imali zadatak da napravimo naše malo preduzeće, sa svim sektorima koje inače treba imati. Ja sam odabrao da vodim IT sektor, gdje sam se još više približio tom svijetu.

S obzirom da je moja struka totalna suprotnost od svega toga, bilo je jako interesantno, ali i neophodno, da promijenim profesiju. Nažalost u današnjem svijetu je sve manje pravih sportista i sve manje stabilnih i sigurnih poslova u toj struci.

Tokom dosadašnjeg radnog iskustva u različitim sektorima, stekao sam širinu stručnog znanja, ali i uvidio značaj multidisciplinarnih timova u pronalaženju inovativnih i alternativnih rješenja.

Naučio sam o važnosti međuljudskih odnosa u poslovnom okruženju i osjećam da sam u velikoj mjeri razvio komunikacijske vještine radeći kao član mnogih timova kroz školovanje, volontiranje i poslovne zadatke.

Sve to me je dovelo do liderskih sposobnosti koje sada posjedujem i uspješno provodim u svojoj kompaniji. Nakon svega stečenog odlučio sam se upravo na taj potez da i ja probam izgraditi nešto veliko.

Iskreno vjerujem da sam svojim trudom, radom i znanjem uspio da postavim temelje IT kompanije ZiP Tech, koju sam osnovao zajedno sa svojim prijateljem. Sjedište kompanije je u Sarajevu i kompanija je u enormnom rastu. Za manje od šest mjeseci koliko ona egzistira, imala je veliki broj projekata i 20+ zaposlenika.

Cilj nam je nastaviti vrijedno raditi i truditi se kao i do sada, te davati i više od maksimuma u svakoj minuti svog rada. Pokazati i dokazati da imamo jako stručno osoblje koje može ispuniti svaki mogući zadatak i kreirati sve ono što možemo da čovjek može zamisliti u svojoj glavi.

Također, svoje znanje i vještine nastojim prenositi na ljude iz okruženja, odnosno na mlađe generacije i na zaposlenike naše firme. Naravno da tu još ima prostora za napredak i da uvijek ima nešto novo da se nauči, no sve u svemu jako sam zadovoljan.

Svoje znanje redovno prenosi na mlađe uposlenike svoje kompanijeŠto se tiče širenja biznisa na druga trzista, to je neizbjeżno. Već smo uveliko u planovima za ovu 2023. godinu. Pripremamo velike stvari, ali ne bih sad baš da sve otkrivam.

Vama ću otkriti jedan mali detalj, a to je da želimo i radimo na tome da ZiP Tech postane jedan veliki i poznati brend. Da privučemo što više projekata kako bi mladim ljudima pružili mogućnosti u njihovoj budućnosti.

Pored svega toga smo postali i donatori SOS-a, što je jedna jako interesantna priča na koju sam jako ponosan. Kao neko ko je boravio tu, odlučio sam da pomažem mladima i djeci bez roditeljskog staranja.

Osjećam se preponosno i uistinu najveći cilj mi je da budem velika podrška SOS dječjem selu i da im se na taj način koliko-toliko odužim. Nadam se da ću jednog dana ispred svoje kompanije postati njihov veliki partner i da ću pomoći svoj djeci i mladima da skroje dobru i uspješnu budućnost

Šta biste poručili mladima koji koji imaju sličan san poput vašeg? Koja bi bila vaša poruka njima kako bi ostali u Bosni i Hercegovini i svoju karijeru gradili upravo ovdje?

Ovim razgovorom želim da budem primjer i zauvijek pružam pomoć mladima da ostvare svoje snove. Svojim primjerom im želim pokazati da ne treba odustati od svojih snova.

Osnivanjem kompanije sam, između ostalog, zacrtao sebi jasan cilj. Želim da zaposlim što veći broj ljudi iz naše zemlje. Sa svakim projektom koji dobijemo zapošljavam nove ljude i ti trenuci su zaista najbitniji za mene. Tada sam najponosniji na sebe.

Želim da pružim priliku svim mladima u našoj firmi, da zapošljavam i one bez iskustva, želim da prenosim znanje koje imam, ali i da se zajedno sa svojim uposlenicima kontinuirano edukujem u ovom sektoru, tako da bi bili u korak sa svjetskim IT kompanijama.

Moja poruka za mlade je da ostanu u BIH. Prilika će se ukazati danas ili sutra. Ako se ne ukaže, stvorite je sebi. Hajde da zajedno gradimo zemlju snova u kojoj želimo da živimo.

Također, srce mi je ogromno i preponosan sam jer je SOS na mom primjeru pokazao o kakvoj se zapravo organizaciji radi. Zajedno smo napravili jednu jako lijepu priču, koja treba da se čuje u čitavom svijetu i da bude primjer svim mladima. Želim da svim partnerima SOS-a pokažem koliki značaj ima pomoć djeci i mladima u ovakvom obliku brige.

Pored toga, poručio bi da je u svakom uspjehu najbitnija volja, u kombinaciji sa talentom i disciplinom. Mislim da je to dobitna kombinacija za uspjeh u bilo kojem polju. NIkad ne treba odustajati od zacrtanog cilja.

Život je jako nepredvidiv i težak. Ima puno uspona i padova, ali iz svega lošeg se može naći nešto dobro što te može poslati na bolji put. Ako se ne ostvari određeni san, treba ići dalje i tražiti nešto što vam više “leži” u tom momentu.

Smatram da se sve u životu dešava sa razlogom. Vjerujem da svaka osoba na planeti ima svoje vrijeme i neki dar koji može iskoristiti u tom vremenu i momentu.

Imam jedan citat kojim se svakodnevno vodim i koji je uvijek bio “pinnovan” u mom mozgu i kada nisam imao ovako uspješne rezultate iza sebe, a on glasi “Samo nebo je granica”!

klix

Ostavi komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

BiH

Lendo upozorio Čovića: SDA neće s HDZ-om! Bez SDA nema nove Vlade FBiH! Nećete uspjeti do 6. aprila!

“Ne može se formirati Vlada FBiH bez SDA, SDP-a i HDZ-a!” Hadžifejzović: “Šta ako HDZ neće sa SDA u vlast?” Lendo: “Nećemo ni mi s njima! Ako HDZ i SDP to ne shvate, bit će problema! Čović tvrdi da će se imenovati Vlada do 6. aprila, ali… (…)

“(…) ja ističem i siguran sam da neće!”

Lendo: “Bila je obavezna saglasnost dvojice potpredsjednika, da bi se imenovala Vlada! Kršenje zakona FBiH je imenovati Vladu bez saglasnosti! Krajnji je bezobrazluk da sam ja, kao predstavnik Bošnjaka, potpuno zaobiđen u razgovorima o izboru političkih aktera koji ulaze u Vladu! Od Igora i mene se samo tražilo da dostavimo saglasnost! Igor je dobro izanalizirao i odbio dati saglasnost za spisak. Uloga rukovodstva Vlade FBiH ima veliku važnost i Stojanović je u pravu što nije dao saglasnost. Kasno je dobio spisak kandidata. SDP je ozbiljna stranka i stanje u njihovim redovima ne bih komentarisao! SDP je pala pod utjecaj manjih političkih stranaka, što nije dobro! Vraćamo se na to da SDP, SDA i HDZ trebaju krenuti u kreiranje vlasti! Ne može se formirati Vlada FBiH bez SDA, SDP-a i HDZ-a! Lidija Bradara nikada neće dobiti saglasnost ukoliko jedna strana nije u vlasti!”

Hadžifejzović: “Šta ako HDZ neće sa SDA u vlast?

Lendo: “Nećemo ni mi s njima! Onaj ko bude u rukovodstvu Federacije odlučuje ko će u Vladu! Ako neće s nama, onda nema nove vlade! Ako HDZ i SDP to ne shvate, bit će problema!”

Hadžifejzović: “Šta ako se ne potpiše do određenog roka?”

Lendo: “Onda ostaje trenutna Vlada da radi u svom obliku kao i do sada! Ako SDP donese odluke preko svojih organa, mi ćemo vrlo brzo krenuti u rješavanje problema! Ja predstavljam Bošnjake. Ako se HDZ-u to ne sviđa, morat će to prihvatiti! Schmidtu je jasno da je SDA najotvorenija za saradnju s međunarodnom zajednicom! Ostajemo aktivan partner Schmidta i Američke ambasade! Schmidt će ponovo upozoriti ovu trojicu predsjednika da moraju poštivati Ustav i da formiraju Vladu FBiH! Čović tvrdi da će se imenovati Vlada do 6. aprila, ali ja ističem i siguran sam da neće! U narednih mjesec on treba sjesti s Bakirom i Nikšićem i da kreiraju rješenje ka imenovanju Vlade FBiH!”

face.tv

Nastavi čitati

BiH

Konaković: Prebrojat ćemo se! Bakir na klupu za rezervne igrače, da se dohaviza! Nisam Dodiku ništa konkretno obećao (VIDEO)

Hadžifejzović: “Sve ovo što se dešava u SDP-u je djelo istog režisera – Zlatka Lagumdžije! Jasan je i vidljiv njegov rukopis!” Konaković: “Bakir u belaju; noćna mora mu je krenula! SDA spremna BiH isporučiti bilo kome! Bakir govori drugačije, ali radi…”

“(…) sve što Zahiragić govori da treba raditi! Vlada se može formirati i do 8. ili 9. aprila ili nekad kasnije! Sve je u zakonskom okviru! Ovaj rok do 6. nije mrtvo slovo na papiru! Schmidt bi trebao reagovati naredne sedmice, ali može i (…).”

kada se formalno ustanovi da je Vlada blokirana. NES i SBiH su dobili više nego što im pripada. Nisam Dodiku ništa konkretno obećao. Nismo pričali o ‘Buk Bijela’, kunem se. SDA više nema ankera! Popadale su kule! Da je Osmica još u OSA-i, ne bi Sebiji bile odbijene sigurnosne mjere koje je tražila. Od Bakira su krenule prijetnje Nikšiću i meni. Krećemo u obračun s tim budalama! Bakir je isporučio sve da dobije Sarajevsku vladu! Bakir je SDA posvađao sa svima, a sad se svađa sa Amerikancima!”

Konaković: “Ako SDP želi nekog drugog partnera, to je realno, ali neće, jer su svjesni posljedica. Ako većina kaže da hoće sa SDA, SDP će ići s njima. Ako SDP u ponedjeljak ne potvrdi partnertsvo, to će biti politička bomba. Mašinerija SDA – DF ima sve poluge; upravljaju javnim preduzećima, ljudima… Trebat će vremena da to očistimo! Lendo i Bakir su samouvjereno govorili da neće pasti Kanton, Vijeće ministara, da nema govora da Osmica ima problema s diplomom, da su Sebijini dokumenti u redu… Sve je bila farsa! Zašto Lendo nije rekao kako su krali glasove? Je l’ to Bošnjak? Prijavili smo to Tužilaštvu! Prvu noć sam pisao Schmidtu, Sattleru i Murphyju da je na sceni otimanje vlasti! Svaki put kad nam je trebala podrška, popljuvali su Ameriku! Oni koji kreiraju svjetsku scenu ne dozvoljavaju da BiH završi u kandžama Rusije! SDA je brutalno napala međunarodnu zajednicu! U pregovorima s HDZ-om i SNSD-om smo se postavili mnogo bolje nego SDA! Razlike Dodika i nas su jasne. On će da bije svoju bitku, a mi svoju. Odnosi HDZ-a i SDA su potrošeni. SDA više nema ankera, popadale su kule! OSA je bila osnovna poluga za vršenje pritiska! Obračunat ćemo se s kabadahijama sa interneta koji šalju ozbiljne prijetnje. Sutra potpisujem krivičnu prijavu sa imenima pet ljudi koji huškaju. To nisu botovi, već ljudi s imenom i prezimenom! Krećemo u obračun s tim budalama! Jedini problem moje supruge Dalije je što je sa mnom u braku; u miraz sam joj donio svoje probleme. Dobro podnosi napade. Bakir jedini nije došao pred OHR. SDA je pokušala ukrasti šou ili su to dogovorili. Očekujem da SDA poziva ljude na nerede ukoliko fomiramo Vladu! HDZ i SNSD imaju isto ministarstava kao i kada su bili partneri sa SDA!”

Nastavi čitati

BiH

Konaković: Tužan sam kada vidim Dodikove izjave o genocidu, o Markalama ali to je isti čovjek s kojim je SDA dijelila vlast

Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova BiH i predsjednik Naroda i pravde danas je za N1 govorio o aktuelnim političkim pitanjima, formiranju vlasti u FBiH, odnosima unutar koalicije. “Sviđa mi se slika koju smo izvukli iz SDA i pokazali u pravom svjetlu, i Lende i sve druge “Lende”. Oni samo još nisu oteli Nikšića, sve drugo rade”, kazao je Konaković.

Stojanović vas iznenadio?

Malo jeste da budem iskren. Svi mi imamo neke dileme kada su u pitanju kadrovska rješenja, imenovanja, pogotovo kada se govori o imenovanjima drugih partija. Svi bi mi to bolje nekako uradili, a malo se bavimo svojim pitanjima. Nije to ništa novo. Pogotovo pritisak u smjeni ovako bahate vlasti, svakodnevno je veliki pritisak i ne nosimo se svi isto sa tim“, kazao je Konaković i poručio:

“Da vratim se na početak, za neka imenovanja za koja je glasao NiP u nekim drugim okolnostima vjerovatno ne bismo glasali, ali kada stavimo sve šta dobijamo.. Kada se vidi efekat da mijenjamo ovako bahatu i korumpiranu vlast zbog koje godišnje odlazi 180.000 ljudi, onda se neke žalbe moraju progutati. Mislim da bismo u nekim drugim okolnostima to mogli napraviti idealnijim, ali nemam sumnje da li to treba uraditi”.

Konaković je poručio da se “Trojci” problematizira svako imenovanje prije potvrde.

Trojci se problematizira svako imenovanje prije nego dođe na potvrdu. Ja sam kao predsjednik NiP-a imao takve kritike prilikom imenovanja kantonalne vlade, u kojoj su me optuživali za “NIP-ovce” koji su ušli u vladu, a nakon što su otišli dobio sam desetine intervencija da ostanu“.

Svi su ljudi iz NIP-a opravdali imenovanja na koja smo ih mi delegirali. Razumijem donekle njegovu dilemu, imam ih i sam, ali mislim da je ova priča prevelika. Da one koje su napravili ambijent u kojem ubice naše djece ne odgovaraju, treba da odu pa makar i da se neke žabe progutaju“, ističe Konaković.

Poručio je da ako Stojanović blokira imenovanje vlade FBiH, onda se gubi argumentacija koja se prigovara Lendi.

“Ako Stojanović blokira imenovanje federalne Vlade, onda smo potpuno izgubili argumentaciju za koju kritikujemo Lendu. Ako on provjerava i vrši konsultacije i na kraju da saglasnost, mislim da tamo ima dobrih prijedloga. Onda to Lendo ne može zaustaviti, mislim da Stojanović neće zaustaviti imenovanje vlade jer bi to bio veliki problem za cijeli proces na svim nivoima vlasti”.

“Uglavnom sam dobio pohvale za ljude koje smo birali. Ne želim puno da pametujem. Vijeće ministara je najbrže izabrano ikad, usvojenim budžetom većim od 244 miliona, pgoramom reformi, čistimo tamo sve što je ostalo iza prethodne vlasti. Mislim da možemo napraviti ambijent u kojem će i lošiji pojedinci imati rolu, ali će rezultati biti mnogo bolji nego se govori”.

“Ako ne budu radili dobro, naravno da ćemo kritikovat”, kazao je Konaković.

Optužnica protiv Hopovca?

Imao sam 14 krivičnih procesa, prošao sam kroz 14 pokušaja namještanja da mi se upakuje, napakuje, čak je to jedna bivša tužiteljica govorila: Napakujte mu bilo šta. Takvom tužilaštvu, kada jedan od tužilaca podigne a ne potvrdi se optužnica, zaista morate poći od presumpcije nevinosti. Ne želim da mu sudim prije nego se nađe na sudu i eventualno ne dobije kaznu“, dodao je Konaković.

“Kod Vijeća ministara kada smo formirali nije bilo mašine iz koje nisu pucali na nas. U dva mjeseca smo pokazali razliku”.

Na Vijeću ministara smo insistirali da se donese suštinsko rješenje, Denis Bećirović je kao dio naše koalicije predložio Zakon koji je prošao i u Predstavničkom domu i u Predsjedništvu. Poduzeli smo ono što nikad nije niko, uspjeli smo doći tamo gdje nikad nisu SDA i DF“, istakao je Konaković.

Lendo o dogovoru u FBiH i današnje izjave, da li vas vrijeđa?

Već dugo me ne vrijeđa, nego mi se sviđa slika koju smo izvukli iz SDA i pokazali u pravom svjetlu, i Lende i sve druge “Lende”. Oni samo još nisu oteli Nikšića, sve drugo rade. Ucjenjuju, prijete, govore, a čovjek opet kaže: Neću. Još nisu svjesni da su svojom krivicom, svojom greškom zbog svog ponašanja… To je dobro za BiH da se vidi. To nije cijela SDA, to je lider SDA sa užim krugom ljudi. Tamo ima dosta dobrih ljudi i oni znaju u čemu je problem“.

Mi bismo trebali na ucjenu Lende predati i reći: Evo bit će SDA u vlasti, evo vama ide Elektroprivreda? To je pitanje za njih. Pitanje za Lendu, zašto ne poštuje demokratsku parlamentarnu volju u PRedstavničkom domu i Domu naroda. Je li moguće da mi bježimo od tog pitanja? On ima pravo dati saglasnost kao što su to radili i mnogi prije. Da vas vratim, Dunović kada je biran iz Kluba Srba, SDP je pokazao tada šta radi ozbiljna stranka kojoj je stalo do države. Nikada Dunović ne bi bio izabran da SDP nije racionalno i mudro rekao: Dobro, nije naš kandidat, ali Dunović je izabran“, kazao je Konaković.

Kaže da je tada SDP pokazao da mu je stalo do države.

“SDP je pokazao da mu je suštinski stalo do države i omogućio je vlast, SDA pokazuje da je ne zanima država BiH. U trenutku kada imamo kandidatski status, reforme, da je ovo pravi trenutak da isporučimo nešto…”

“Ima jedan narativ koji su oni kreirali, prvo kako smo mi dali Dodiku i Čoviću nešto kako bismo bili u vlasti. Odgovorno tvrdim da toga nema. Taj narativ i dalje traje. Mi smo izabrali jedan drugi koncept, politika kompromisa. Ja vjerujem da taj koncept funkcioniše”.

Odnos sa Dodikom?

Ne možete prevaspitati Dodika, ne možete utjecati na njegov javni nastup. Budem tužan kada vidim izjave o genocidu, o Markalama ali to je isti čovjek s kojim je SDA dijelila vlast. Ništa nema što se nije dešavalo. Mi nismo mogli prevaspitati Dodika, ako postoji neko ko može, evo mu sve naše pozicije“, ističe Konaković i poručuje da se nije od osnovnih principa odustalo nikako.

Najvažnija stvar, mi nismo ni milimetra odstupili od osnovnih državnih principa. To je samo paranoja SDA prema kojoj pokušavaju pravdati prema svojoj glasačkoj mašini zašto nisu osvojili vlast. Mi ćemo posao svoj raditi ovako kako radimo, ne damo pedlja države“.

“Pitam sve sudionike na politčkoj sceni: Kako bez Dodika? Možemo sa Lendom, ako misli na državu BiH. Lendo je napravio problem i sad je postao kao faktor bez kojeg se ne može? A neće čovjek da potvrdi vlast. Pogledajte kako se Đukanović ponašao u svojoj državi”.

Hoće li Schmidt donijeti odluku?

Ja se nadam da hoće“, kazao je i dodao:

Kakva smo mi imali dobra rješenja u Neumu u poređenju sa ovim sad i katastrofalnom Schmidtovom odlukom“.

“Očekujem još više od HDZ-a. Očekujem ukidanje etničkih prefiksa na nivou države, i to smo bili blizu u Neumu. A onda su ove kukavice koje ovako galame i vrište pobjegle. Pobjegli su bez da o tome raspravljamo”, kaže Konaković.

Nastavi čitati

Najčitanije