EUFOR izaziva strah u RS-u? – Načelnik Sokoca: Podsjećaju nas na rat, o bezbjednosti naših ulica brine Policija RS-a

Bjelica je saopštio da EUFOR-ove određene aktivnosti izazivaju zabrinutost i nemir kod građana

Pojačano prisustvo EUFOR-ovih snaga u Bosni i Hercegovini kao mjera predostrožnosti počelo je da smeta onima u manjem bh. entitetu Republika Srpska.

Već drugi dan vojnici EUFOR-a na području opštine Sokolac u Republici Srpskoj sprovode određene aktivnosti, te iako je njihova misija da građanima pruže sigurnost i pošalju jasnu poruku da do sukoba u BiH neće i ne smije doći, načelnik ove opštine Milovan Bjelica kazao je da prisustvo EUFOR-a kod stanovnika Sokoca i Romanije izaziva sve suprotno, odnosno da “unosi nemir, podstiče gnjev i budi loše uspomene”.

Pojačano prisustvo EUFOR-a u Sokocu/Srna

– Za sprovođenje misije, EUFOR nema razloga da plaši našu djecu, ni da paradira našim ulicama. O bezbjednosti naših ulica brine Policija Republike Srpske – kazao je Bjelica.

Bjelica je saopštio da EUFOR-ove određene aktivnosti izazivaju zabrinutost i nemir kod građana.

On je naveo da je jutrošnje prisustvo pripadnika EUFOR-a, i to pod punom ratnom spremom i u borbenim vozilima, na parkingu Osnovne škole i Srednjoškolskog centra “Vasilije Ostroški”, te kod dječijeg irgališta kod gradske fontane zabrinulo stanovnike u ovoj lokalnoj zajednici.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.