USK

FOTO Članovi Vlade USK u posjeti Roditeljskoj kući

Nakon što je Vlada USK podržala Roditeljsku kuću u 2018. i 2019.godini sa transferima od 20.000 i 40.000 KM sa velikom radošću su najavili posjetu.

U posjetu su došli premijer Vlade USK Mustafa Ružnić, ministrica zdravstva USK Nermina Ćemalović i zastupnica u Skupštini USK Ilda Alibegović.”Vlada USK je u posljednjih nekoliko godina pokazala da bez obzira na sve stoji na strani djece oboljele od raka i pokazali su veliku brigu za oboljelu djecu sa USK. Ova posjeta samo je još potvrdila brigu, razumijevanje i podršku koju kontonuirano iskazuju”, saopćeno je iz Udruženje Srce za djecu.

Djeca i roditelji nisu sami uz ovako snažnu podršku te tako mogu pobijediti i najvećeg neprijatelja.

Iz Udruženja navode da je Unsko – sanski kanton prvi pokazao i bio primjer drugim kantonima kako je moguće izdvojiti kontinuirano sredstva iz budžeta i podržati jedan ovako važan objekat, jer i na taj način vode brigu o djeci sa svog kantona koja su na liječenju u Sarajevu.

Roditeljska kuća predstavlja njihov drugi dom te pomaže cjelokupnim porodicama da sve rane brže zacijele.

Udruženje je zahvalno i dugogodišnjoj prijateljici Aldijani Hadžihajdarević, novinarki sa RTV USK koja je također došla u posjetu, a već dugi niz godina se bori za djecu oboljelu od raka te podržava rad Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka. 

klix

Tagovi

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close