Svijet / Zanimljivosti

Glumica Merima Isaković optužila Lečića za silovanje: “Osjećala sam kako me lomi”

SRPSKOG glumca Branislava Lečića još je jedna glumica optužila za silovanje.

Srpska glumica Merima Isaković dala je intervju za Nedeljnik te opisala što joj se dogodilo prije 43 godine, dok je bila studentica glume. Tada joj je bilo 18 godina.

“Bilo mi je 18 godina. Jesen 1978. Ugurao me u stan. Skinuo mi haljinu. ‘Ne pokušavaj vrištati. Nitko te neće čuti.’ Oborio me na pod. Osjećala sam kako me lomi. Boliiii svaka koščica. Samo ne ovako. Molim te, Bože! Ako uspije, umrijet ću noćas. Uživa u mom strahu. Osjećam taj zadah. Kao miris truleži. Zastrašujuć pogled. Prazan i crn. Oči bez duše…

Osjećam potrebu da danas kažem istinu i molim naš narod da ovo pažljivo pročita. Nasilnik koji je zamalo uspio uništiti moj život, ugasiti moju mladost, da me kao tama proguta”, ispričala je Isaković.

“Opraštam ti, rekla sam mu tada, prije četrdeset godina. Opraštam, ali ne zaboravljam. Ti nikada nećeš shvatiti bol koju si mi nanio. Mnogostruku bol. Ako ikada čujem da si ikome nanio sličnu bol, svima ću reći što se dogodilo.

Ja sam svoju riječ održala.

Branislav Lečić, izgleda, nije”, dodala je.

Optužbe za silovanje 2012.

Podsjetimo, Lečića je prva za silovanje optužila glumica Danijela Štajnfeld. Danijela je u intervjuu za Insajder ispričala da ju je Lečić jedne večeri automobilom odveo na nepoznato mjesto i silovao.

“Mučio me je i silovao. Ja sam govorila ‘ne’, neprestano, dok sam god mogla. To je bilo mučenje – psihološko, emotivno, fizičko i seksualno”, kaže Danijela i dodaje da je cijelo vrijeme ridala i plakala.

Kaže da nije mogla zamisliti da će joj se nešto takvo dogoditi jer je u Lečića imala beskrajno povjerenje.

Štajnfeld je ispričala da je odlučila otkriti ime svog silovatelja kada se pojavio slučaj Mike Aleksića pa je Lečić djecu iz njegove škole pozvao u svoju.

Lečić od početka niječe optužbe.

“Volio bih se obratiti mojoj kolegici, ženi, Danijeli Štajnfeld. Danijela, ako sam te ikad, u bilo kom trenutku, potezu, misli, slučajnoj gesti, namjernoj gesti, uvrijedio, povrijedio, ponizio… Ako sam bilo koju ženu uvrijedio na takav način da je stekla utisak da sam nekulturan, agresivac, predator, onda se duboko ispričavam i tebi, Danijela, i svakoj ženi koja se osjetila ugroženom, podcijenjenom”, rekao je u videu koji je snimio prije nekoliko tjedana.

 

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button