Hadžikadić u Cazinu: Od Denisovog fijaska sa regatom, jedino su gore Bakirove obmane Krajišnika

Kandidat za člana Predsjedništva BiH na predstojećim Općim izborima ispred Koalicije Država Mirsad Hadžikadić održao je danas centralni predizborni skup u Cazinu.

Hadžikadić se tokom predstavljanje svoje koalicije u Cazinu, te svog programa na ovogodišnjim izborima, osvrnuo i na govor kandidata za člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića (SDA) koji je održao sinoć u Bihaću.”Sinoć je u Bihaću kandidat SDA za Predsjedništvo BiH, Bakir Izetbegović, ponovo po ko zna koji put izgovorio niz neistina o odnosu njegove vlasti i stranke prema Krajini. O vladavini SDA, a posebno o sposobnostima i nasljeđu sistema vladavine Bakira Izetbegovića, sudit će građani, ali važno je da se osvrnemo samo na činjenice”, započeo je Hadžikadić.

“Prije šest godina, 15. septembra 2016. godine, Bakir Izetbegović je obećao da će u ‘narednih četiri do šest godina završiti izgradnju autoputa i izgraditi brze ceste do Tuzle, Bihaća i Goražda…’ Koliko je autoput završen govori da je jedino otvorena dionica Zeničke zaobilaznice i dio u Posavini (koji je ranije završen), a brze ceste do Tuzle, Goražda (afera Hranjen tek treba da dobije sudski epilog) i Bihaća lebde u Bakirovom lažnim obećanjima. Posebno je poniženje za Krajišnike da je izjavio kako će ”Unsko-sanski kanton biti najveći dobitnik od usvajanja akciza’ – svi danas vidimo da se nije uradilo ništa, da Krajišnici i danas brže dođu do Slovenije i Austrije nego do Sarajeva”, kazao je Hadžikadić, te nastavio.”Bakir ponovo obećava izgradnju Bihaćkog aerodroma, a pred izbore 2014. godine taj isti čovjek je obećao otvaranje cargo aerodroma u Bihaću, ‘gdje bi radile desetine hiljada ljudi”. Evo pozivamo Krajišnike da vjeruju svojim očima šta imamo danas od tih obećanja. Na sastanku sa tadašnjim predsjednikom Hrvatske Ivom Josipovićem i premijerom USK Hamdijom Lipovačom, 2011. godine Bakir Izetbegović je obećavao realizaciju projekta Unska pruga, kao i gasifikaciju Unsko-sanskog kantona…”, poručio je lider Koalicije Država.

Hadžikadić smatra da je loša politika aktuelne Vlade Unsko-sanskog Kantona dovela do egzodusa i masovnog iseljenja odatle. Zbog toga, on smatra da Krajišnici moraju da biraju ljude koji ne daju lažna obećanja već one koji će od USK napraviti ekonomski održivu regiju.

“Nakon fijaska kandidata Denisa Bećirovića sa Unskom regatom, jer su ga Krajišnici pročitali, može se reći sa su jedino gore sve obmane i lažna obećanja Bakira Izetbegovića prema Krajini. Nažalost, rezultat takvih politika, a evo i ove loše aktuelne Vlade USK predvođene ASDA-NES/SDP, jeste egzodus i iseljenje iz tog kantona, najmanje upisane djece u školama iz godine u godinu i najlošije riješena socijalna politika od porodilja pa nadalje… Krajišnici moraju birati ljude koji ne daju lažna obećanja i ne vode ih u demografsku provaliju, nego one koji znaju kako od Unsko-sanskog kantona napraviti ekonomski održivu regiju u koju će se naši ljudi vraćati a ne bježati iz nje”, zaključio je Hadžikadić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *