Sport

Holyfield i Tyson ponovo u ringu: “Naša borba mora se dogoditi”

Baš poput Mikea Tysona, i Evander Holyfield najavio je još u prvoj polovini 2020. svoj povratak u ring.

Legendarni The Real Deal još je u maju prošle godine izjavio da namjerava nastupiti u ekzibicijskim mečevima s plemenitim ciljem, ali za razliku od svog starog rivala, na Holyfieldov se nastup još uvijek čeka.

A Evanderova želja je jasna, to je novi susret s Iron Mikeom kojeg je već kao profesionalac pobjeđivao 1996. i 1997. godine.

“Mike, dosta je s izgovorima, naša borba mora se dogoditi”, govorio je Holyfield nedugo nakon što je Tyson krajem novembra odradio ekzibiciju s Royem Jonesom Jr.

Podsjetimo, borba Mikea i Jonesa završila je neodlučeno nakon osam rudni, a PPV brojke navodno su otkrile da je prijenos njihovog meča prodan u gotovo pa 1,6 miliona primjeraka.

Iz toga je vrlo jasno da su se bokserske ikone pokazale kao pravi mamac za gledatelje, a pretpostavka je da bi susret Tysona i Holyfielda privukao još veću pažnju.

Upravo je u to uvjeren i Evander koji tvrdi da se pregovori već odvijaju, ali i da bi njegov novi susret s Mikeom generirao oko 200 miliona dolara.

“Moj tim razgovara s Mikeovim menadžerima, a ja čekam njihovu odluku. Još uvijek treniram za taj meč i znam da će dogovor kad-tad pasti, a onda ću biti spreman”, otkrio je Holyfield u razgovoru za The Sun.

 

Tagovi

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close