Hrvat iz Posavine: „Moje ime je Petar i podržao sam SDA, čast mi je da sam na svojoj listi imao premijera Novalića“

No, Hrvat iz Odžaka u redovima SDA nije ostvario zapaženiji rezultat.

Ove izbore bila mi je čast biti na listi za jednu od važećih funkcija u našem društvu, još veća čast je da sam na svojoj listi imao i premijera Federacije Fadila Novalića.

SDA je odnijela pobjedu u našoj izbornoj jedinici i to zasluženo, građani ove izborne jedinice su pokazali da žele sigurnost, poručio je Petar Jakić, Hrvat iz Odžaka, te dodao:

-Politika je teška, i teško je bilo biti na ovoj listi svakodnevnim napadima i svemu što se dešavalo, SDA je imala najbolju kampanju prikazivajući rezultat koji smo ostvarili u prethodnom mandatu.

I sada su nastavili se udruživati sve kako bi dobili vlast, ono što svi trebaju znati, narod se nikad nije mogao pobijediti, a većina je pokazala da je SDA pobjednik ovih izbora za sve nivoe vlasti od Države, Federacije te do kantona. Zato se nemojte igrati sa voljom naroda jer je narod pobijedio one koji nisu patriote ovoj državi.

Moje ime je Petar i podržao sam SDA, zašto?

Zato što je SDA pokazala patriotizam kada je najviše trebalo, dok su drugi sjedili na tribinama i smijali se, SDA je bila u ringu sa jačim igračima, prijetnjama stranaca i ostalih nisu ni pomislili na predaju, skupo je to plaćeno predsjedničkom pozicijom u kojoj je izgubio naš lider, ali lider ostaje lider!

No, Hrvat iz Odžaka u redovima SDA nije ostvario zapaženiji rezultat.

-Moj cilj je ostvaren, pošteno sam završio kampanju i radio sam kao mali mrav za pobjedu, pomogao sam svima, jer sam timski igrač, nisam se predao i ako su mi davali male šanse. Ja kao jedan od najmlađih kandidata zadovoljan sam ostvarenim rezultatom, jer sam opet na bilo koji način pridonio pobjedi onoj strani kojoj je većina naroda izabrala, bilo je zadovoljstvo nositi ovaj dres , tako ću i nastaviti, a uvjeren sam da će građani prepoznati rad na terenu, a rezultat će sam po sebi doći, poručio je na kraju Jakić.

Nakon Jakićeve objave oglasio se i federalni Premijer Fadil Novalić.

(SB)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *