Islamska zajednica očekuje da se ispitaju tajne aktivnosti MUP-a RS

– Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini izražava zabrinutost zbog medijskih navoda o popisivanju pripadnika sigurnosnih službi i Oružanih snaga BiH na području entiteta RS i poziva međunarodne institucije i nadležne državne organe da ispitaju i rasvijetle ove aktivnosti MUP-a RS – kaže se u saopćenju Kancelarija reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića.

– Dijeleći uznemirenost sa Bošnjacima u entitetu RS, Islamska zajednica od zvaničnika entiteta RS i MUP-a RS očekuje da odgovore na pitanja zbog čega i na osnovu kojih propisa i kriterija entitetski MUP RS popisuje pripadnike Oružanih snaga BiH i državnih policijskih i sigurnosnih agencija?

Tajne aktivnosti MUP-a RS unijele su nemir među članove i pripadnike Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i neumoljivo ih podsjećaju na matricu i praksu retrogradnih politika devedesetih godina, kada su također izrađivani spiskovi nepodobnih građana u svrhu “konačnih rješenja”. Znamo šta je uslijedilo nakon toga – kaže se u saopćenju Kancelarije reisu-l-uleme.

(MINA)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.