Iza njega su ostali majka, supruga, sin… Danas će biti klanjana dženaza rudaru Raifu Čamdžiću

0 Komentar
Nakon vijesti o smrti Čamdžića, na društvenim mrežama pokrenuta akcija prikupljanja pomoći za njegovu porodicu

Dženaza Raifu Čamdžiću, rudaru koji je poginuo u rudarskoj nesreći u RMU Đurđevik, biće klanjana danas. Dženaza će se klanjati u mjestu Brezik u 14.30 sati nakon ikindije namaza, gdje će biti i ukopan.

Čamdžić je, podsjećamo, poginuo u nesreći koja se dogodila u rudniku kada se na njega i kolegu obrušila velika količina materijala.

Iza njega su ostali majka Hanifa, supruga Mirela, sin Ajdin, brat Reuf…

U istoj nesreći u kojoj je čamdžić pogniuo, u subotu oko 19.30 sati, povrijeđen je njegov kolega Haso Kadirić.

Ovo je potvrdio Nuraga Duranović, federalni rudarski inspektor koji je prisustvovao obavljanju uviđaja.

– Na radilištu u jami su bila četvorica rudara. Do nesreće je najvjerovatnije došlo usljed naglog oslobađanja pritiska i urušavanje podgrade. Između 12 i 14 kubika uglja je zatrpalo rudare. Nažalost jedan je smrtno stradao, a drugi je povrijeđen i smješten u Univerzitetsko – kliničkom centru Tuzla – kaže Nuraga Duranović, federalni rudarski inspektor.

Dvojica rudara koja nisu povrijeđena bila su u pratnji Hase Kadirića tokom transporta u UKC Tuzla i od njih će se naknadno biti uzete izjave.

Nakon vijesti o smrti Čamdžića, na društvenim mrežama pokrenuta akcija prikupljanja pomoći za njegovu porodicu.

“Raif Čamdžić je 1981. godište. Iza Raifa je ostala supruga s djecom. Povodom toga mi pokrećemo hitnu humanitarnu pomoć za tu porodicu i svi koji žele pomoći svoj dio novca mogu donijeti u Caffe Parlament. Obzirom da je vlasnik “Parlamenta” Sanel Gavranović i sam dijelio rudarski hljeb s rahmetli Raifom, on je preuzeo na sebe da skupljeni novac i preda porodici” – objavljeno je na Facebooku.

Pogledajte i ove članke

Ostavi komentar

Portal grada Cazina