Cazin

Izbor najboljih čitalaca Gradske biblioteke Cazin u 2019. godini

Danas je, kao i svake godine u mjesecu oktobru, održan izbor za najboljih čitalaca u tekućoj godini. Ova, tradicionalna aktivnost naše biblioteke ima za cilj pružiti motivaciju za čitanje svim uzrastima svojih čitalaca. Prigodne i simbolične nagrade svake godine dodjeljujemo u 3 kategorije: djeca, srednjoškolci i odrasli.

U kategoriji djece najviše knjiga je pročitala Grahović Melina, koja je u biblioteci posudila čak 64 knjige. Zatim Akmadžić Irma koja je pričitala 47 knjiga i Šarić Edin sa 37 pročitanih knjiga.

Kod srednjoškolaca najvrijednija je bila Vilić Elvisa sa 38 pročitanih knjiga, zatim Mujadžić Lejla sa 36 pročitanih knjiga i Beširević Dino koji je pročitao 34 knjige.
U kategoriji odraslih prvo mjesto je pripalo Ružnić Mirsadi, koja je pročitala 109 knjiga. Drugo mjesto, ove godine, pripalo je Kapić Senadi sa 108 pročitanih knjiga i treće mjesto je zauzela naša Burzić Derviša sa 69 pročitaih knjiga.

Sedamnaesti po redu izbor najboljih čitalaca Gradske biblioteke Cazin obilježen je prigodnim druženjem i podjelom zasluženih nagrada u svim kategorijama.

Ukupan broj knjiga koji su pročitali ovi vrijedni članovi biblioteke je 542 knjige.

kccazin

Tagovi

Slični članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close