Cazin

Izbor najboljih čitalaca Gradske biblioteke Cazin u 2019. godini

Danas je, kao i svake godine u mjesecu oktobru, održan izbor za najboljih čitalaca u tekućoj godini. Ova, tradicionalna aktivnost naše biblioteke ima za cilj pružiti motivaciju za čitanje svim uzrastima svojih čitalaca. Prigodne i simbolične nagrade svake godine dodjeljujemo u 3 kategorije: djeca, srednjoškolci i odrasli.

U kategoriji djece najviše knjiga je pročitala Grahović Melina, koja je u biblioteci posudila čak 64 knjige. Zatim Akmadžić Irma koja je pričitala 47 knjiga i Šarić Edin sa 37 pročitanih knjiga.

Kod srednjoškolaca najvrijednija je bila Vilić Elvisa sa 38 pročitanih knjiga, zatim Mujadžić Lejla sa 36 pročitanih knjiga i Beširević Dino koji je pročitao 34 knjige.
U kategoriji odraslih prvo mjesto je pripalo Ružnić Mirsadi, koja je pročitala 109 knjiga. Drugo mjesto, ove godine, pripalo je Kapić Senadi sa 108 pročitanih knjiga i treće mjesto je zauzela naša Burzić Derviša sa 69 pročitaih knjiga.

Sedamnaesti po redu izbor najboljih čitalaca Gradske biblioteke Cazin obilježen je prigodnim druženjem i podjelom zasluženih nagrada u svim kategorijama.

Ukupan broj knjiga koji su pročitali ovi vrijedni članovi biblioteke je 542 knjige.

kccazin

Tagovi

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pročitajte i ovo

Close
×

Lajkajte našu FB stranicu!

Close