Izetbegović iz izolacije: Imamo kadrove kakve niko drugi nema, podsjetite ljude šta smo sve uradili

0 Komentar
Na Facebook stranici Izetbegović je napisao kako će se ova predizborna kampanja voditi pod zaista neobičnim uslovima, s maskama na licu i reduciranim okupljanjima.

Posebno je naglasio da će neki provesti i dio kampanje u izolaciji poput njega.

“Kao što vam je poznato, pozitivan sam na koronavirus. Hvala dragom Bogu osjećam se dobro, nemam većih tegoba. Ovu poruku pišem vam iz svoje kuće, odakle ću nastaviti da radim sve do ozdravljenja, povratka redovnim aktivnostima i skorog susreta sa dragim ljudima, članovima i simpatizerima SDA. Dakle, izostat će veliki skupovi koji su sami za sebe govorili sve. Svjedočili su istinu da je SDA – SNAGA NARODA. Ali mi ćemo ostvariti vezu sa našim narodom, sa glasačima. Ako oni ne mogu doći do nas, mi ćemo naći način da dođemo do njih. Naravno – poštujući sve mjere zaštite kako bismo zaustavili širenje pandemije. To je u ovome času najvažnije”, napisao je Izetbegović.

Dalje se osvrnuo na koronavirusm te naveo kako je on pogodio cijeli svijet, odnio mnogo života u mnogim zemljama te zaustavio ekonomiju.

Screenshot: Facebook

Kazao je da je BiH uspjela žrtve svesti na minimum, ali da je ipak zaustavljen rast privrede koji je bio najveći u posljednjih 25 godina.

“Upravo pred udar pandemije smo bili ispunili obećanje o 100.000 novih radnih mjesta, i obećanje da ćemo Federaciju BiH pretvoriti u veliko gradilište. Sa vakcinom će stati i korona, u proljeće ako Bog da nastavljamo sa masovnom izgradnjom i oporavkom ekonomije. U međuvremenu nastavljamo sa svim drugim bitnim procesima. Unatoč otporima i blokadama nastavljamo proces integracije u NATO, nastavljamo proces integracije u Evropsku Uniju, nastavljamo rast obima poljoprivredne proizvodnje, nastavljamo rast namjenske industrije – u komercijalne svrhe, ali i ‘za ne daj Bože’, nastavljamo izgradnju saobraćajne i energetske infrastrukture, nastavljamo podršku lokalnim zajednicama diljem Federacije BiH i podršku povratnicima u RS”, kazao je Izetbegović.

Lider SDA je poručio da je u BiH previše ljudi koji napadaju, ruše, prijete, blokiraju i zavađaju.

Oni moraju uvijek i nanovo dobiti odgovor nas koji branimo, koji popravljamo, koji uklanjamo blokade, koji praštamo i smirujemo. Mi moramo biti jaki, moramo pobjeđivati. Već 30 godina smo uz naš narod, od općine do države. Mi volimo naš narod i našu zemlju. Služimo im smjerno i predano. Imamo iskustvo i kadrove kakve niko drugi nema. Znamo šta našem narodu i našoj zemlji treba, i znamo kako to postići. A i narod zna da je samo sa jakom SDA – jaka i sigurna i BiH”, naveo je.

Na kraju je kazao da u novu kampanju kreću sa sviješću da je sve gore navedeno jedina i prava istina.

“Podsjetite ljude šta smo uradili u prethodnom mandatu i šta kanimo uraditi u nastupajućem. Ne obazirite se na provokacije i laži kojih će biti kao i uvijek. Mi u svemu moramo biti za primjer – vodite korektnu kampanju čuvajući vlastiti dignitet, dignitet rivala i dignitet izbornog procesa. Nama ne trebaju laži niti niski udarci. Istina je na našoj strani i ona nam je sasvim dovoljna. Samo hrabro i ponosno. Svemoćni Bog i naš dobri narod su uvijek bili uz nas. Zato smo uvijek i pobjeđivali. I nastavit ćemo da pobjeđujemo. Sretno – SNAŽNA SDA-SIGURNA BIH”, poručio je Izetbegović.

Pogledajte i ove članke

Ostavi komentar

Portal grada Cazina