Jako nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: “Kao da su se nebo i zemlja spojili” (VIDEO)

Nevrijeme je sinoć pogodilo sjever Hrvatske – varaždinsko, čakovečko i koprivničko područje. Vjetar je rušio stabla i javnu rasvjetu, a potopljeni su i podvožnjaci.

Varaždinci su poučeni nevremenom od prije nekoliko dana automobile sklonili u podzemnu garažu.

Snažan vjetar popraćen jakom kišom i gradom veličine graška pogodio je sinoć poslije 22 sata sjever Hrvatske.

HRT piše da je, prema saznanjima od građana, najgore bilo na području Štrigove, Ludbrega i ponovno Velikog Bukovca u kojem je snažan vjetar srušio stablo.

Grad je bio sitan, a vjetar tako silovit da je odnio najlone s krovova ljudi koji su pokušali zaštiti svoje kuće od štete koje koju im je nanio grad veličine teniske loptice u srijedu.

Ludbregu građani su rekli da je izgledalo kao da su se “nebo i zemlja spojili”, ali za sad o štetama nema informacija, piše HRT.

U Gornjem Međimurju je padao grad, ali još se ne zna je li šta stradalo.

Varaždinci su jučer navečer posakrivali svoje automobile u podzemne garaže od straha pred gradom i novim štetama koje su mnogi pretrpjeli u srijedu.

Ipak, osim snažne grmljavine i pljuskova dojava o šteti u Varaždinu nema.

Olujno nevrijeme je pogodilo Koprivnicu i okolicu. Oko 23:30 sati, olujni vjetar te snažna kiša koja se mjestimično pretvarala u grad i grmljavina poharali su Podravinu.

Olujni vjetar rušio je drveće širom grada Koprivnice, a jaka kiša prometnice učinila neprohodnima, javlja Glas Podravine.

Portal navodi kako je vjetar rušio drveće, ali i javnu rasvjetu. Poplavljeni su bili i podvožnjaci, cestovni i pješački.

Na teren su brzo izašle hitne službe koje su raščistile ceste.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.